O mama, condamnata la inchisoare pentru ca si-a ucis bebelusul prin alaptare. Ce consuma femeia din SUA in tot acest timp

Ultima actualizare: 08-04-2014 00:22
Bebelus in incubator

O femeie din Carolina de Sud (SUA) a fost condamnata la 20 de ani de inchisoare pentru ca si-a omorat bebelusul in varsta de numai sase saptamani. Aceasta il alapta pe cel mic, desi consuma stupefiante.

Stephanie Green, de 39 de ani, a fost condamnata joi pentru omucidere prin abuz infantil, ucidere din culpa si comportament neadecvat asupra unui copil.

Copilul femeii a murit in noiembrie 2010, din cauza unei deficiente respiratorii. In urma examinarii ulterioare, medicii legisti au descoperit niveluri alarmante de medicamente puternice in corpul celui mic, printre care si morfina.

Nu ar fi avut cum sa ajunga acolo, decat prin laptele mamar”, a spus Barry Barnette, de la Tribunalul din Carolina de Sud, pentru ABC News.

Bebelusul Alexis avea doar 46 de zile si, desi castigase in greutate in primele doua saptamani de viata, in urmatoarele zile slabise considerabil.

Asta indica o supradoza constanta de morfina, pentru o perioada mai mare de timp. Cred ca asta a fost ceea ce a contat pentru juriu”, adauga Barnette.

Mama fetitei lucrase ca asistenta medicala, dar si-a pierdut licenta in 2003, dupa ce a fost condamnata pentru sustragerea unor substante din spital. Nu se stie cate medicamente ar fi luat femeia, incat sa duca la uciderea celei mici, dar reusise sa convinga doi doctori sa ii prescrie unele pastile, ascunzandu-si sarcina.

Este asistenta medicala, asa ca stia foarte bine cum sa procedeze”, explica Barnette.

Dupa ce sarcina devenise vizibila, femeia l-a trimis pe sotul ei sa ridice medicamentele. Medicii de la serviciul de ambulanta au gasit-o pe aceasta batandu-si copila pe spate, fara ca macar sa incerce sa ii aplice manevrele de resuscitare.

Greene a mai pierdut in 2003 custodia altor doi copii ai sai, tot pentru neglijenta. La auzul sentintei de joi, aceasta nu a schitat nicio reactie.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO