Neplatita de trei luni si cu o fata bolnava acasa, o femeie din Galati s-a sinucis. Biletul de adio este cutremurator

19-03-2015 19:02


Disperata si macinata de griji, o femeie de 48 de ani din Galati si-a pus capat zilelor. Firma de curatenie la care muncea cu forme legale nu o mai platise de trei luni.

Acasa, fata ei avea nevoie urgenta de tratament, dupa un transplant renal, insa femeia care-i daduse un rinichi nu putea sa-i cumpere medicamentele care sa o tina in viata.

Stefana ajunsese la capatul rabdarilor. Femeia de 48 de ani era mama a doua fete si bunica. Una dintre ele, in varsta de 22 de ani, studenta la Facultatea de Ingineria Mediului din Galati, suferise, in urma cu cativa ani, un transplant de rinichi.

Chiar Stefana se sacrificase si ii daduse copilei un rinichi, pentru a o salva. Acum, femeia si sotul ei pensionat pe caz de boala se chinuiau sa-i asigure fetei medicamentele necesare. Insa si Stefana, ca donator, avea nevoie de un tratament pe care sa il urmeze.

"Aveam cheltuieli foarte mari, ajung si la 10 milioane pe luna, banii pe care trebuie sa-i dam pe medicamente. Dupa un transplant trebuie sa urmezi toata viata un tratament, ne ajungeam greu cu banii, ea nu mai fusese platita de trei luni. Acum spera sa ia pe luna ianuarie. Sunt colege ale ei care nu si-au mai luat banii de sase luni", a spus Sorinel Lazar, sotul femeii.

Femeia a fost gasita fara viata, la ultimul etaj al unui camin studentesc din Galati. A lasat un bilet de adio in care a scris: "Este decizia mea si va iubesc".

In ultimele trei luni, trimisese zeci de SMS-uri si o sunase pe patroana ei rugand-o sa-i dea salariul de 600 de lei pe luna. Aceasta ii promitea ca a doua zi va avea banii in cont, dar nu se tinea de cuvant. Ramasa fara bani si inglodata in datorii, Stefana a cedat.

"Problemele finaciare au fost cele care au rapus-o, patronii si-au batut joc de ea", a spus Anton Lungu, fratele victimei.

Femeia lucra ca menajera pentru o firma particulara ce are contract cu Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati. Conducerea institutiei de invatamant spune ca era cu platile la zi si nu intelege de ce Stefana nu isi primise salariul de trei luni.

"Universitatea a avut contract cu aceasta firma de curatenie si niciodata nu au existat probleme cu platile. Universitatea nu are restante catre firma. Nu stiu cum a aparut problema asta", a spus Bogdan Rodeanu, director Directia Camine Universitatea Dunarea de Jos Galati.

Colegii femeii sunt socati.

Inspectorii de munca au deschis o ancheta la firma la care femeia era angajata, cu forma legale. Patroana ei a refuzat sa comenteze aceasta drama.

VIDEO PROTVPLUS.RO