Sfârșit cumplit pentru o bătrână de 87 de ani din Vulcan, județul Hunedoara. Imobilizată la pat, aceasta a fost violată și bătută cu sălbăticie până când s-a stins.

Anchetatorii au stabilit că autorul este un vecin care are doar 19 ani și care, în trecut, o mai ajuta prin gospodărie.

Băiatul a intrat peste vecina sa în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Prietena victimei: N-am văzut-o, dar zice că a fost lovită, violată, nu știu, îmi pare rău, 18 ani am avut grijă de ea, săraca, îmi pare rău de ea, de mi se rupe inima. Dar băiatul ăsta mai venise pe la ea înainte. A mai fost, i-a adus lemne și a făcut mai multe.

Vecin: Era moartă, dezbrăcată, violată, omorâtă.

Reporter: Nu ați auzit nimic?

Vecin: Absolut nimic. Nimic, eu stau în dormitor și ea într-o bucătărie de vară aici. O cunosc de când m-am mutat aici, de 15 ani. S-o ierte Dumnezeu, păcat.

Localnic: Era moartă când a venit salvarea. Am auzit că a și înjunghiat-o, a și violat-o.

Locuința bătrânei era supravegheată de o cameră video, iar imaginile au ușurat misiunea anchetatorilor.

A întreținut cu victima raport sexual normal, iar apoi pentru a împiedica descoperirea sa și a faptelor comise, ca urmare a țipetelor victimei, a lovit-o pe aceasta în mod repetat”, a declarat un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Cei care îl cunosc pe agresor sunt înspăimântați de cele întâmplate.

Rudă a suspectului: M-a șocat, cred că toți de pe stradă n-am dormit toată noaptea, numai gândul acolo mi-o stat, n-am putut să dorm, efectiv, și a fost un copil cuminte, harnic, muncitor, venea la muncă.

Localnic: Băiat liniștit, când îl chemai oriunde venea cu tine, nu aveai treabă, cine știe ce s-o fi întâmplat, el știe, singurul care știe.

Tânărul de 19 ani este acuzat de viol, omor și violare de domiciliu, fapte care îi pot aduce zeci de ani de închisoare.