O bătrână din Neamț a fost bătută crunt de nepotul ei, eliberat condiționat din închisoare

Ultima actualizare: 03-09-2020 17:26

Un individ de 38 de ani din județul Neamț, recidivist și eliberat anul trecut din închisoare, și-a bătut crunt bunica, o biată bătrână de 83 de ani.

Scenele sunt revoltătoare. Lovită cu pumnii și picioarele, femeia este acum internată în stare gravă, aproape mutilată. În 2019 agresorul a fost eliberat condiționat, după ce fusese închis pentru crimă.

Nepotul femeii, un individ extrem de violent, a dat buzna peste batrână în casa ei și i-a cerut bani sau băutură.

A lovit-o apoi crunt pe bunică și a lăsat-o aproape inconștientă. Cu ultimele puteri, victima i-a telefonat unei femei care o îngrijește și a cerut ajutor.

Femeie: „A zis să mă duc repede că o omoară Catalin.”
Reporter: „Era lovită când ați ajuns?”
Femeie: „Da, era urechea ruptă și maxilarul fărâmat. Bani și băutura a zis să îi dea, banii și băutura."

Femeia care are grija de bătrână a sunat la 112. Victima a ajuns la spitalul Municipal din Roman.

Andreea Trifan, purtător de cuvânt spitalul Roman: „A fost adusă o pacientă în vârstă de 83 de ani din Doljeşti în urma unei agresiuni. Aceasta prezenta un traumatism craniofacial și traumatism craniocerebral, contuzie toraco abdominală și leziuni la ureche. Va rămâne și această săptămână pentru supraveghere de specialitate”.

Vecinii spun și ei că nu este pentru prima oară când nepotul își agreseaza bunica. Mereu venea la ea, în speranța că o să se aleagă cu bani sau băutură, după ce a ieșit din pușcărie. Fusese condamnat pentru crimă, după ce și-a omorât, în urma cu 15 ani, un prieten.

Vecină: „A mai făcut pușcărie că e criminal.”
Reporter: „Bătrâna s-a pland vreodată?”
Vecină: „A mai fost poliția. L-a dus la spital la psihiatrie. L-a ținut 3 zile și i-a dat drumul."

În lipsa unei reclamații a bătrânei, nepotul violent a scapăt fară pedeapsă, până acum. Femeia spune însă că de această dată nu îl va mai ierta pe bărbat.

Dimitrie Mocanu, IPJ Neamț: „Polițiștii de la Rurală Sagna au probat activitatea infracțională a unui bărbat de 38 de ani din Tamaseni. bănuit de violență în familie și violare de domiciliu, fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile."

Pentru crimă, suspectul a stat 14 ani în închisoare, fiind eliberat condiționat. Din pedeapsa trecută mai are de executat 800 de zile. Daca va fi găsit vinovat pentru că și-a băgat bunica în spital, le va petrece în pușcărie și pe acestea. În plus, vă ispăși și noua pedeapsă pentru că și-a bătut bunica până a băgat-o în spital.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO