Oamenii au sărit în ajutorul bunicii cu doi nepoți cărora le-a ars casa. ”A început să plângă”

Ultima actualizare: 12-08-2020 18:27

Povestea bunicii în vârstă de 75 de ani, din județul Neamț, care își crește singură cei doi nepoți și care a rămas fără casă în urma unui incendiu a impresionat oameni din toată țara.

 

Iar de astăzi, un ONG o ajută la refacerea căminului, după ce timp de 4 zile bătrâna a dormit sub cerul liber, pe un pat improvizat.

Cu ajutorul mai multor oameni generoși, asociația "Volunteer for life" a început construcția unei noi locuințe pentru cei 2 copii crescuți de mici de bunica lor.

Aici este un pat care a fost ars și le-am făcut un pat la copii. Atât a rămas din toată casa care a ars”.

Hai, sus! Grijă la tractor!”.

Impresionați de situația grea prin care trece bătrâna de 75 de ani din comuna Bodești, membrii Asociației "Volunteer for life" din Piatra Neamț i-au venit în ajutor.

Ionuț Ursu, Asociația ”Volunteer For Life”: ”Vrem să degajăm acest teren și să ajutăm această familie greu încercată și să le construim o nouă locuință în parteneriat cu primăria. E o femeie simplă, care a trecut prin multe greutăți, îi cunoaștem povestea și în mai puțin de 2 zile am sărit în sprijinul ei”.

Daniel Amariei, voluntar: ”Când am auzit că o bătrânică de 80 de ani are grijă de ei de când s-au născut, cu 700 de lei pe lună, nu cred că ar putea rezista cineva. Măcar atât să putem face pentru ei. A fost foarte bucuroasă de ajutor și a început să plângă”.

Maria Tosa, voluntar: ”Este de admirat această femeie care are grijă de 2 copii și chiar și de fata ei care are probleme de sănătate. Ca oameni cred că ar trebui să ne ajutăm între noi”.

 

”Nu m-am gândit niciodată că o să am așa ajutor”

 

Cu lacrimi în ochi, bătrâna le-a mulțumit și a lucrat alături de ei, bucuroasă că în scurt timp va avea o locuință nouă pentru ea și cei 2 nepoți pe care îi crește – un băiețel de 8 ani și o fetiță de 12 ani.

Reporter: Bucuroasă de oaspeți?
Bunica: Foarte bucuroasă că am ajutoare pentru făcut casa pentru 2 copii pe care îi întrețin. Mulțumesc la toți care au venit să mă ajute. Nu m-am gândit niciodată că o să am așa ajutor”.

Primăria comunei a pus la dispoziție utilajele cu care a fost curățat terenul de resturile incendiate ale fostei locuințe.

Marinel Barna, primar Bodești: ”O sumă de bani și muncă, tot ce are nevoie din partea noastră o să o ajutăm. Este o luptătoare și puțini oameni la vârsta asta pot să facă așa ceva”.

Copiii sunt și ei încântați că vor avea din nou un adăpost.

Reporter: Ești bucuroasă că o să ai o nouă casă?
Copilă: Da.
Reporter: După ce îți pare cel mai rău din casa veche?
Copilă: După jucării.
Reporter: Nu mai ai niciuna?
Copilă: Nu.
Reporter: Cum ai vrea să fie camera nouă?
Copilă: Cu multe jucării”.

Casa bunicii a ars complet săptămână trecută, din cauza unui scurtcircuit.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO