Mărturia bărbatului care a scăpat de asasini. „Nu cred că soția mea regretă că i-a plătit”

Ultima actualizare: 04-04-2019 16:27
Cyhtia Guy, femeia care a vrut sa-si ucida fostul sot
Casper Police Deptartment

O femeie din statul american Wyoming a plătit un bărbat pentru a-l ucide pe fostul ei soț, după un divorț complicat.

 

Therry Thomas, un om de afaceri din Statele Unite, a divorțat de soția sa Cynthia Guy în 2014. Ca să se răzbune, femeia, care lucrează ca terapeut, și-a plătit unul dintre clienți să se ocupe de uciderea bărbatului, iar apoi să facă crima să pară un jaf sau un suicid.

Cyhtia Guy a fost, însă, arestată, după ce pacientul – care era un informator al poliției – a sesizat autoritățile de planul acesteia, scrie Fox News.

„Vreau ca și alți oameni să afle ce se poate întâmpla și ce întorsură pot lua lucrurile când oamenii își transformă cele mai ascunse dorințe în realitate”, a declarat bărbatul, mărturisind că inițial s-a temut să vorbească despre coșmarul prin care a trecut, dar că speră să educe alte persoane.

Thomas își întâlnise soția pe un site, în 2004. După șapte luni, cei doi au decis să se căsătorească. În timp ce el avea o afacere de succes, femeia s-a angajat la un centru de consiliere, unde avea grijă de pacienți cu dependențe.

„Relația noastră a fost ca un roller coaster. A început cum încep toate căsătoriile. Ești îndrăgostit și nu te gândești că lucrurile ar putea merge rău. Dar destul de rapid am început să văd anumite schimbări. Am avut multe momente bune, dar și multe rele. După o vreme a început să fie mai rău decât bine.”

Relația celor doi s-a deteriorat și mai mult când Therry Thomas și-a găsit un loc de muncă la trei ore de casă, iar femeia a refuzat să se mute.

„Ne certam în fiecare seară la telefon”, a continuat el.

Astfel, în 2012 a decis să divorțeze de femeie. La finalul procesului, care a durat doi ani, instanța a decis că Cynthia Guy trebuie să părăsească locuința în care trăia și care îi aparținea fostului soț.

Mi-a spus că o să mă omoare

 

„Înainte să decid să divorțez, mi-a zis ceva foarte ciudat. „O să te omor sau voi pune pe cineva să o facă.” Toată lumea se enervează la un moment dat, iar unii le spun altora că vor să îi omoare. Dar 99,9% nu cred asta. E ceva ce spun în momente de furie, dar nu intenționează să meargă până la capăt. Însă felul în care a zis-o suna diferit. Așa că am mers la poliție și am cerut un ordin de protecție, însă ei au spus că nu pot să emită un ordin de protecție sau de restricție doar în baza unor cuvinte. Din moment ce nu făcuse nimic, nimeni nu m-a putut ajuta.”

Întreaga poveste a ieșit la iveală într-un reality show. Astfel, femeia și-a întrebat unul dintre clienți dacă cunoaște pe cineva din „mafia mexicană”, care să-l ucidă pe fostul ei soț. Pacientul a mințit că are un văr care poate face asta, după care a contactat poliția.

Când s-a trezit cu agenții FBI la ușă, Thomas a fost șocat: „Mă gândeam că a inventat o poveste șocantă și că mă acuză de ceva. I-am spus agentului: „Ce-a mai făcut nebuna asta acum?” Am rămas fără cuvinte. Cum ai putea să te simți când cineva plătește asasini să te omoare?”

Bărbatul a fost inclus într-un program de protecție, întrucât fosta lui soție contactase și alte persoane ca să se ocupe de asasinat.

„Nu știam dacă mai sunt și alții implicați în această poveste.”

Imaginile surprinse cu camera ascunsă o arată pe Cynthia Guy care acceptă să plătească 4.000 de dolari presupusului asasin, care era de fapt un agent FBI sub acoperire.

„Ai o singură șansă. Nu strica totul, pentru că dacă nu iese cum trebuie, mă voi enerva foarte tare”, îi spune ea asasinului. 

Ulterior, agentul sub acoperire i-a trimis un mesaj să o informeze că l-ar fi ucis pe bărbat. Când s-a trezit cu poliția la ușă, Cynthia a dat impresia că este devastată. A fost ulterior pusă sub acuzare pentru tentativă de omor și condamnată la 25 de ani de închisoare. Deși a negat acuzațiile, autoritățile aveau multe probe împotriva ei.

„Cum poate să facă așa ceva cineva cu care ți-ai împărțit viața? Nu înțeleg. Cine știe la ce scenariu se mai gândește. A fost mutată de câteva ori, fără să știu. Când m-am plâns la Departamentul de Justiție, mi s-au oferit doar scuze. Nu cred că regretă, dar nu o voi lăsa să câștige. Încerc să fac cât mai multe, să am o viață personală bună, dar sunt mai atent la ce se întâmplă în jurul meu”, a mai spus Thomas.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO