"Ma doare in piept de neliniste". Mesajele tinerei japoneze inainte de-a fi ucisa langa Bucuresti

Ultima actualizare: 31-10-2012 20:23

Stia multe lucruri despre Romania. Era fascinata de legenda contelui Dracula si spera sa viziteze orasul Sighisoara. Insa, o teama imensa o framanta pe tanara japoneza ucisa langa Bucuresti.

Fata le-a spus amicilor de pe un site de socializare ca se pregateste de o calatorie, dar parca ceva o tinea in loc.

Acum, dupa tragedie, cei care au cunoscut-o sunt revoltati ca n-a asteptat-o nimeni la aeroport, desi aici urma sa tina niste cursuri, nu era in vacanta.

"Ma doare in piept de neliniste. E prima data cand am acest sentiment. Ma doare in piept. Imi e si rau. Fara vreun motiv anume, nu simt altceva decat ca sunt foarte speriata. Sunt incantata si speriata in acelasi timp", scria tanara.

Aceste mesaje tulburatoare au fost scrise pe niste site-uri de socializare chiar de Yurika Masuno. Fata urma sa ajunga in Romania.

Sarmana parca presimtea ca ceva rau avea sa i se intample. Se documentase intens despre Romania. Citise legenda lui Dracula, isi dorea sa ajunga in Sighisoara. Si totusi se temea de tara noastra.

"Desi voiam sa merg pentru ca imi place Dracula, Romania e periculoasa... Nu stiam", mai scria fata.

Temerile ei aveau sa se adevereasca. Imediat dupa ce a ajuns pe aeroportul Otopeni a fost abordata de Vlad Nicolae care i-a propus sa o ajute cu bagajul pana la un taxi.

Nu se stie de ce a acceptat ca strainul sa o si insoteasca. Putin mai tarziu, tanara nipona avea sa fie gasita moarta la liziera padurii Corbeanca.

Inainte de tragedie ea spunea: "Chiar daca imi e frica dupa ce ajung in Romania sa merg cu trenul noaptea tarziu de una singura, ma gandesc ca e un miracol sa ajung dupa atata timp".

Moartea violenta a lui Yurika este intens dezbatuta pe site-urile si forumurile din Japonia. Multi sunt indignati de faptul ca asociatia prin intermediul careia studenta a ajuns in Romania, unde ar fi trebuit sa le vorbeasca unor tineri din Craiova despre limba, cultura si traditiile din Japonia, nu s-a preocupat sa-i asigure transportul pana la destinatie.

Cei vizati au refuzat sa comenteze lipsa de implicare in acest caz.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO