Incident pe E85. Un șofer iresponsabil a fost aproape să provoace o nenorocire

Ultima actualizare: 27-11-2020 18:01

O manevră haotică a unui șofer iresponsabil putea provoca o nenorocire pe drumul european 85, între Roman și Iași. Cinci alți conducători s-au ferit din calea vehiculului scăpat de sub control. Poliţia s-a autosesizat și îl caută pe protagonist.

Pe imaginile suprinse de o cameră de bord se vede cum şoferii se feresc din calea teribilistului, care venea cu viteză de pe contrasens.

Incidentul s-a petrecut în plină zi, în jurul orei 13, pe raza comunei SArca, din judeţul Iaşi.

Cinci conducători au fost nevoiți să facă manevre pentru a se salva de la moarte. Cel care a suprins imaginile spune că doar experienţă la volan l-a ajuta.

Iulian Gheorghe, conducător auto: "Am sesizat că maşina din faţa mea, un Audi albastru, se retrage în dreapta, frânează brusc, m-am uitat şi la maşina din faţă, un Passat care a frânat brusc şi s-a tras în stânga, am tras şi eu în stânga şi am observat că din faţă venea, voios, o maşină gri, care a trecut printre noi, fără să se oprească, fără să semnalizeze, fără să claxoneze, fără nimic. Practic, putea fi un carambol cam din 4-5 maşini. M-am speriat pe moment, dar după aceea chiar am realizat că se putea întâmpla ceva foarte, foarte grav."

În zona în care au fost suprinse imaginile şocante au loc frecvent accidente rutiere mortale.

Iulian Gheorghe, conducător auto: "Eu ştiu, a încercat să redreseze, habar nu am, a apărut de undeva, de nicăieri. Avea, oricum viteză, pentru că se vede pe filmare că manevra lui a fost destul de violentă şi s-au auzit scrâşniri de roţi şi o bufnitură. Este vestitul E85, i se mai spune Şoseaua Morţii. Ca şoferi, clar trebuie să respectăm regulile, să ne respectăm între noi, să renunţăm la a fi teribilişti, la a fi vitezomani."

Poliţiştii din Iaşi s-au autosesizat, în urma imaginilor difuzate de Ştirile Pro Tv.

Anca VAjiac, purt. de cuv. Inspectoratul de PoliŢie al JudeŢului Iași: "Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să execute fiecare manevră numai după o asigurare temeinică prealabilă. De asemenea, să nu efectueze, sub nicio formă, depăşiri neregulamentare, pentru că în acest fel pun în pericol siguranţa lor şi a celorlalţi participaţi la trafic."

Pentru astfel de abateri în trafic, şoferii riscă amendă şi suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Până la această oră, individul din imagini nu a fost identificat.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO