Fetiță de 12 ani, abuzată în repetate rânduri. Unul dintre suspecți este jandarm


Ultimul update: Marti 02 Aprilie 2019 20:10
Data publicarii: Marti 02 Aprilie 2019 16:42
Categorie: Stiri Socante

O poveste revoltătoare a ieşit la iveală la Arad, după ce o fetiţă a fost luată în plasament de doi părinţi. Oamenii au aflat că sărmana copilă fusese abuzată sexual în repetate rânduri, în casa de tip familial unde trăise până atunci.

Făptaşii ar fi doi bărbaţi, chiar partenerii de viaţă ai angajatelor de acolo. Unul dintre ei este angajat în Jandarmerie.

Angajatele ar fi știut prin ce trecea fetița, dar nu au spus nimic, ba chiar ar fi încercat să ascundă faptele partenerilor.

Cum s-a descoperit totul

Abuzurile la care a fost supusă fata au fost descoperite de un psiholog. Familia care are acum grijă de ea a dus-o la terapie după ce a obsevat că uneori se poartă nefiresc. Se retrăgea în locuri ferite şi începea să plângă ori refuza să comunice cu cei din jur.

Tutore: "După câteva şedinţe, fata s-a destăinuit parţial. Am aflat că a fost abuzată sexual de doi adulţi în casa de tip familial."

Copila i-a indicat drept agresori pe soţii unor angajate de la casa de tip familial, în care a stat până la 11 ani. Unul dintre bărbaţi este jandarm, iar celălalt, angajat al companiei de apă din Arad.

Indivizii, spun surse din anchetă, îşi vizitau frecvent soţiile la lucru sub pretextul că ajută la anumite treburi casnice. În asemenea momente, s-ar fi produs abuzul.

Tutore: "Primul abuz a fost pe o perioadă de un an de zile, iar al doilea pe o perioadă mai scurtă, dar repetat. La primul bărbat, fetiţa avea 9 ani iar la al doilea 10 jumătate, 11. Fetiţa ne-a relatat că toate fetele din casa de tip familial au fost abuzate de aceste persoane cu îngăduinţa soţiilor."

Trauma la care a fost supusă fata este confirmată şi de o tânără, acum majoră, care a locuit în trecut în acelaşi loc. Şi ea ar fi fost abuzată, iar când avea 15 ani, a rămas însărcinată.

Fostă locatară: "Abuzul era în sufrageria mare şi în cameră, când ne uitam la televizor. Noi, toţi copiii, am spus la doamna respectivă că se întâmplă asemenea chestii, că ne pipăie, una, alta, şi ea a zis că nu-s adevărate. Le abuza şi pe fetele mici tot timpul. Când ne abuza, soţia lui era în magazie şi-şi făcea treaba la alimente. Dacă nu acceptam eu, se ducea la alta, după care se ducea la fetele mici."

Casa "Vera", unde s-ar fi petrecut ororile, este una dintre cele mai vechi de tip familial din Arad. 12 copii, fete şi băieţi care au între 7 şi 15 ani, îşi duc aici traiul, supravegheaţi de şase angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Responsabilul de casă nu crede acuzaţiile.

Gheorghe Puia, responsabil casă: "Soţia unuia este gestionară aici şi-l cunosc personal de foarte mult timp, pentru că lucrez cu soţia, nu cred sub niciun aspect."

Familia care a luat-o în plasament pe fata de 12 ani a depus plângere la Parchet. Verificări se fac şi la Inspectoratul de Jandarmi din Arad.

Plutonier Adjutant Daniel Monoranu, Inspectoratul de Jandarmi Arad: "Vom pune la dispoziție Parchetului Militar toate informaţiile pentru cercetări. Subofiţerul a depus un raport personal către conducerea ISJP în care neagă vehement aceste acuzaţii."

Până se va termina ancheta, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Arad a decis ca soţiile bărbaţilor acuzaţi de abuz sexual să fie mutate în centre pentru adulţi.

Florica Crainic, director general adjunct DGASPC Arad: "Am hotărât anunţarea organelor de cercetare penală şi îndepărtarea personalului din preajma copiilor. De asemenea, au fost delegate mai multe echipe de asistenţi sociali şi psihologi care vor evalua toţi copiii din centre."

Bărbaţii acuzaţi că au abuzat-o sexual pe fata de 12 ani sunt cercetaţi în libertate.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Fetiță, moartă la doar 24 de ore după ce a fost diagnosticată cu o formă rară de meningită
Fetiță, moartă la doar 24 de ore după ce a fost diagnosticată cu o formă rară de meningită
VIDEO PROTVPLUS.RO
atac rechini
O tânără a murit sfâșiată de 3 rechini în vacanță, în Bahamas, în fața părinților
Un profesor acuzat că și-a abuzat elevii a fost găsit mort într-o rezervație naturală
Momentul în care un om de afaceri a ucis un tânăr pe trecerea de pietoni, în Cluj
Un fost ginecolog american a fost arestat după ce a abuzat sexual 16 studente
Cel puțin 16 morți în timpul paradei de Ziua Independenței, în Madagascar
Cum arată bărbatul care a petrecut o lună în bârlogul ursului. Bestia îi fracturase coloana
fetita violata, ucisa baia mare
A fost prins cel care a violat şi ucis o fetiţă din Baia Mare în 2018. Are doar 17 ani
Fetiță de 4 ani, transportată la spital cu elicopterul SMURD. A căzut de la etaj
Cine sunt victimele accidentului feroviar din Iași. Rudele sunt în stare de șoc
Tânără mamă din Arad găsită cu gâtul tăiat în casa părinților
Șofer român de TIR ars de viu pe o autostradă din Spania. Ce s-a întâmplat
Povestea tulburătoare a 4 prieteni care s-au sinucis, unul după altul, în 4 luni