Fetiță de 3 ani violată într-o școală goală de un vecin. Cum a fost găsită

Ultima actualizare: 13-05-2019 20:17
A fost găsită fetița de 2 ani care a dispărut de acasă

Mii de persoane au protestat luni pe străzile din Kashmirul indian pentru a cere pedeapsa capitală împotriva unui bărbat care a violat o fetiţă în vârstă de 3 ani.

Manifestaţiile au avut loc pe fondul furiei în creştere în legătură cu violenţele sexuale în această regiune frământată, relatează agenţia Reuters.

Zeci de oameni au fost răniţi, majoritatea lor poliţişti, după ce forţele de ordine au recurs la gaze lacrimogene şi bastoane pentru a-i dispersa pe manifestanţii care au aruncat cu pietre şi au blocat parţial o şosea, a comunicat poliţia, scrie Agerpres.

În urmă cu câteva săptămâni, o fată s-a sinucis după ce fusese violată în mod repetat de propriul tată, un caz care a intensificat preocupările opiniei publice în legătură cu violenţele sexuale.

Magazine, firme şi şcoli au rămas închise luni în regiunea cu populaţie majoritar musulmană, ca răspuns la apelul la grevă lansat de clericul separatist Moulana Masoor Abbas.

Potrivit poliţiei, fetiţa a fost ademenită miercuri într-o şcoală goală şi violată de un vecin. Mama fetiţei i-a auzit ţipetele şi a găsit-o sângerând într-o baie.

O persoană a fost arestată în urma acestui atac.

Unii protestatari au declarat că nu mai au încredere în autorităţi că le pot asigura securitatea femeilor şi fetelor, şi au cerut ca persoanele vinovate de astfel de violenţe să fie condamnate la moarte.

'Dacă vinovaţii sunt spânzuraţi, atunci astfel de cazuri se vor reduce', a declarat protestatarul Nafia Khursheed, pentru Fundaţia Thomson Reuters.

Muttahida Majlis-e-Ulema (MMU), un consiliu al liderilor religioşi şi învăţaţi musulmani, a declarat că vrea să ia măsuri împotriva înmulţirii cazurilor de violenţe sexuale în regiune.

Potrivit statisticii guvernului, violenţele împotriva femeilor au crescut cu 8% în 2017, ajungând la 3.168 de cazuri faţă de 2.915 în anul anterior.

În 2018 au izbucnit proteste la nivel naţional după ce o fetiţă musulmană în vârstă de 8 ani a fost violată şi ucisă în statul Jammu şi Kashmir, determinând guvernul de la New Delhi să introducă pedeapsa capitală pentru violatorii fetelor mai mici de 12 ani.

Revolta a adus aminte de protestele masive care au urmat după violul în grup şi uciderea unei tinere într-un autobuz din New Delhi în 2012, caz care a condus la înăsprirea legislaţiei anti-viol.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO