Elev bătut cu sălbăticie de tatăl unui coleg, după ce profesorul ieşise din clasă


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 01 Februarie 2018 09:53
Categorie: Stiri Socante

La puţină vreme după incidentul din Constanța, un caz asemănător se petrece într-o şcoală din Timiş. Un părinte a intrat în sala de clasă şi a lovit de mai multe ori un elev chiar în timpul orei.

În tot acest timp se pare că profesorul care trebuia să le predea elevilor plecase până la cancelarie. Scandalul s-a declanşat într-o pauză, când doi elevi s-au certat şi unul dintre ei a fost împins. Atunci şi-a chemat tatăl în ajutor. Acum, agresorul este căutat de poliţişti.

Înainte de ora de Educaţie Tehnologică, doi elevi din clasa a VIII-a au început să se certe. În timpul orei s-au mai calmat, însă atunci când a ieşit profesorul din clasă, totul a degenerat. Unul dintre ei a fost îmbrâncit, apoi a fugit la tatăl său, care era în apropierea şcolii.

Băiatul agresat a ajuns la urgenţe cu mai multe plăgi la nivelul feței şi a primit cinci zile de îngrijiri medicale. Tatăl său a depus plângere la poliţie. Agresorul s-a ascuns imediat după incident, însă nu este la prima faptă de acest gen. El mai este cercetat şi în alte dosare penale.

Ancuţa Morariu, purtător de cuvânt IPJ Timiş:  "În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violente, agresorul a fost identificat, iar colegii efectuează verificări în vederea depistării acestuia".

O anchetă s-a deschis şi la nivelul şcolii, pentru a se lămuri de ce profesorul i-a lăsat pe copii nesupravegheaţi. El este suplinitor şi riscă o penalizare la salariu sau chiar desfacerea contractului de muncă.

La începutul acestui an, ministerul a dat un ordin prin care le interzice şcolilor să mai pună elevi de serviciu la intrarea în instituţie. Aşa că în şcolile unde nu există paznici, oricine poate intra fără să fie legitimat sau observat.

O soluţie propusă de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş este instalarea de videointerfoane la intrarea în şcolile nepazite.

VIDEO PROTVPLUS.RO