Doi soți din localitatea Sărmaș, județul Harghita, au fost găsiți împușcați în propria gospodărie, iar lângă trupul neînsuflețit al bărbatului se afla un pistol.

Anchetatorii încearcă acum să stabilească împrejurările morții celor doi și nu exclud nicio variantă.

Cei doi soți - el, de 61 de ani, iar ea de 58 - nu au mai fost văzuți prin sat de joi. Duminică, când vitele lor, flămânde și însetate, au început să facă gălăgie, un consătean a intrat la ei, să vadă ce s-a întâmplat. L-a descoperit pe bărbat, fără suflare, în curte. Câteva secunde mai târziu a găsit-o moartă, și pe femeie, în casă. Amândoi împuşcaţi.

Polițiștii au început imediat cercetarea la fața locului, pe care au continuat-o și pe parcursul acestei zile. Procurorul de caz a anunțat că așteaptă probe și rezultatele autopsiei, pentru a încadra faptele. Localnicii spun că cei doi soți erau oameni liniștiți.

Femeia a lucrat în străinătate, dar s-a întors recent pentru că mama ei, bătrână și bolnavă, avea nevoie de îngrijire. Fiul cuplului, stabilit în Marea Britanie, s-a întors de urgență în țară, dar a refuzat să ofere o explicație pentru cele întâmplate.