Detaliile înfiorătoare ale unei crime comise de un băiat de 14 ani. Ce a făcut după ce a ucis o copilă de 12 ani

Ultima actualizare: 24-05-2022 19:55
ava white
Profimedia

Un băiat de 14 ani din Liverpool, Marea Britanie, a fost găsit vinovat de crimă după ce a înjunghiat mortal o copilă de 12 ani, anul trecut în noimebrie.

Poliția a publicat imagini cu un cuțit folosit de băiat pentru a o ucide pe Ava White în luna noiembrie a anului trecut și cu o jachetă pe care a acesta a îndesat-o într-un coș de gunoi pentru a-și ascunde fapta.

Băiatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a declarat că a înjunghiat-o din greșeală pe Ava, într-un gest de auto-apărare, după o ceartă pe tema unui videoclip de pe rețeaua socială Snapchat, în timpul unui eveniment festiv din Liverpool, potrivit dailymail.co.uk.

Membrii juriului din tribunal au decis că băiatul este vinovat de crimă după mai bine de două ore de discuții.

După ce a auzit verdictul, băiatul în vârstă de 12 ani și-a pus capul în mâini și a început să plângă. Acum se numără printre cei mai tineri ucigași condamnați din Marea Britanie.

Camerele de supraveghere au surprins momentul în care băiatul alături de prietenii săi au intrat într-un magazin imediat după atac, de unde și-au cumpărat dulciuri și au făcut o poza. Ulterior, acesta a mers acasă și s-a jucat pe PlayStation.

Procurorul Claire Newell a declarat: „Știind că a înjunghiat-o, comportamentul său este al unei persoane care, în cel mai bun caz, este indiferentă, iar în cel mai rău caz este satisfăcută, mulțumită de sine”.

În timpul unui interviu după uciderea Avei, băiatul a refuzat în mod repetat să răspundă întrebărilor. Acesta a spus poliției că „nu a fost deranjat” și i-a zis unui ofițer să tacă din gură.

Adolescentul a făcut, de asemenea, referiri la „fumatul de iarbă” într-un interviu care nu a fost citit juriului și a încercat să dea vina pe altcineva pentru uciderea Avei.

Judecătoarea a explicat că în astfel de situații se aplică închisoarea pe viață, însă în cazul copiilor există o abordare diferită, astfel că sentința pe care o va decide pentru băiat „va părea prea scurtă”. Momentul în care băiatul va fi eliberat va fi decis de Comisia de eliberare condiționată. Judecătoarea a amânat pronunțarea pentru 11 iulie, iar băiatul a rămas în arest.

La începutul procesului, băiatul le-a spus juraților că a vrut „să alunge victima” după o ceartă din 25 noiembrie 2021.

Acesta a recunoscut că avea în posesie un cuțit, însă a negat uciderea Avei.

În timpul procesului, unul dintre prietenii Avei a spus că băiatul ar fi „zâmbit” după ce a înjunghiat-o pe fată, apoi a fugit.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO