Doi tineri au pălmuit un bărbat într-un bar. Supărați că au fost dați afară din local, l-au urmărit și l-au ucis

Ultima actualizare: 03-01-2022 20:28

Crimă oribilă petrecută în noaptea de Anul Nou, în judeţul Botoșani. Pentru că au fost scoși dintr-un bar din cauză că aveau chef de scandal, doi tineri de 22 și 28 de ani s-au răzbunat cu sălbăticie pe un vecin de 63 de ani.

 

O crimă petrecuta în ajun de Anul Nou a provocat stupoare într-o localitate din Botoșani.

 

Un bărbat de 63 de ani s-a stins fără să-l știe nimeni. Totul a început în barul din sat, din localitatea Tudora, după ce s-a certat cu doi tineri. Indivizii l-au pălmuit, iar pentru asta au fost dați afară. Doar că au așteptat ca omul sa plece spre casă, i-au ieșit în cale și l-au lovit fără milă până când s-a prăbușit plin de sânge.

Acestea sunt primele imagini de la locul crimei. Anchetatorii au luat probe și au încercat să refacă filmul înfiorător al evenimentelor. Bărbatul a fost bătut crunt și lăsat să agonizeze în zăpadă.

Rudele victimei povestesc că cei doi tineri, de 22 și 27 de ani au început să facă scandal la barul din comună. Totul se petrecea în ajun de Anul Nou. Fără motiv, s-au luat și de bărbatul de 63 de ani, pe care l-au lovit de față cu alte persoane.

Administratorii localului i-au dat afară, ceea ce i-a înfuriat și mai mult pe scandalagii. Au așteptat ore bune ca bărbatul cu care se certaseră să plece spre casă. Pe drum, i-au ieșit în cale și l-au lovit cu o sălbăticie greu de descris în cuvinte.

Valeriu Chihaia, prim-procuror Parchetul Botoșani: „Cei doi tineri au lovit pe drumul public o persoana, aplicându-i multiple lovituri în zona capului, lovituri care au condus la deces."

Omul era văduv de mulți ani. Nenorocirea s-a întâmplat tocmai când copiii sai au venit din strainatate de sărbători. Unul dintre fii victimei spune că bărbatul a mai fost amenințat de cei doi.

Constantin Niță, fiul victimei: „El mi-a mai spus despre faptul că a fost amenințat de băiatul ăsta și că i-a zis că-l omoară. Sunt vecini, el stătea singur aici și nu a supărat pe nimeni."

Olga Furnică, sora victimei: Totul a pornit de la părinți.

Reporter: E un conflict mai vechi?

Olga Furnică: Da. Chiar eu am căutat cale de împăcare. Îi salutam pentru că nu voiam răutate între ei și să-l lase în pace.

Gabriela Groza este doctor în psihologie judiciară și explică violența extremă printr-un istoric familial care a avut la bază comportamente agresive.

Gabriela Groza, psiholog criminalist: „Deseori se întâmplă ca această formă de violență să fie foarte prezentă în mediile în care violența este tolerată, este acceptată, normalizată, îî spunem noi. Adică persoanele respective au crescut într-un mediu unde nu era o problemă prea mare să îți tratezi sau să își rezolvi problemele cu bătaia sau cu un limbaj agresiv."

Cei doi indivizi au fost arestați și riscă până la 20 de ani de închisoare pentru omor.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO