Cel mai cautat criminal din Romania, adus din Germania. Profilul lui Vasile Miron, omul care ar fi ucis un copil de 10 ani

09-01-2016 07:43


Vasile Miron, un ucigas cunoscut dupa ce a omorat si violat in anul 2002 o fata de 17 ani care venise cu colindul, este din nou acuzat de omor.

Acesta a fost adus vineri seara pe Aeroportul "Henri Conda" din Capitala, pentru ca este suspectul principal in cazul mortii unui baietel de 10 ani, din judetul Iasi. A fost gasit in Frankfurt si adus in tara in baza unui mandat european de arestare.

Avand in vedere ultima lui condamnare din anul 2003, de 15 ani pentru viol si omor, daca va fi gasit vinovat si in acest caz, risca sa-si petreaca toata viata dupa gratii.

Reporter: Ai omorat copilul de 10 ani?
Vasile Miron: Nu!
Reporter: Iti pare rau pentru ce ai facut?
Vasile Miron: N-am facut nimic.
Reporter: De ce ai fugit din tara?
Vasile Miron: N-am fugit. Am plecat, toata lumea stia ca vreau sa plec in Germania.

Vasile Miron este principalul suspect in cazul uciderii cu cruzime a baietelului din Iasi. Alexandru, un copil nevoias de 10 ani, disparut in primavara anului trecut. Patru luni mai tarziu, trupul lui a fost gasit intr-o rapa.

Vasile Miron are 44 de ani si un profil inspaimantator. In 2002, a omorat chiar in ziua de Craciun o adolescenta de 17 ani care venise la el cu colindul, la locuinta pe care o avea individul in Tunari, langa Capitala. A invitat-o pe fata inauntru si a incercat sa o violeze. Pentru ca adolescenta s-a opus, barbatul a omorat-o si a ascuns cadavrul in haznaua din curtea casei.

Cel care l-a prins si interogat pe Vasile Miron atunci este politistul Petre Popa. Anchetator cu experienta, acum pensionar, comisarul isi aduce aminte bine cazul.

Petre Popa: "Desi modul de comitere al faptei a fost deosebit de violent, la momentul anchetei a cooperat cu organele de ancheta."

Fostul politist il consider un criminal deosebit de periculos.

Petre Popa: "Nu a dat dovada de mari regrete. Totusi, nu stiu daca in tinerete a fost victima unor abuzuri sexuale, dar modul lui de comportare denota o deviatie sexuala."

In 2003, individul a fost condamnat pentru omor deosebit de grav la 15 ani de inchisoare, dar, pentru buna purtare, a fost lasat liber dupa numai 10 ani

Astazi, Miron va raspunde in fata anchetatorilor in cazul crimei baietelului din Iasi.

Daca va fi gasit vinovat, el va ramane cel mai probabil in inchisoare pentru tot restul vietii.

VIDEO PROTVPLUS.RO