Insula bulgarilor de langa malul romanesc al Dunarii si povestea barbatului care a murit acolo dupa ce a plecat sa taie lemne

08-01-2016 18:13


Poveste socanta in Teleorman, unde un barbat de 43 de ani plecat sa taie lemne pe malul Dunarii, a fost strivit de un copac.

Culmea este ca omul a zacut in padure toata noaptea si vineri, o jumatate de zi, pana cand autoritatile din Bulgaria sa ajunga la el. Politistii nostri au stat la distanta, pentru ca altfel ar fi trecut ilegal frontiera.

Barbatul de loc din Turnu Magurele a mers ieri pe Ostrovul Seredneak sa taie lemne. Insula, aflata pe Dunare, este aproape de malul romanesc dar apartine totusi Bulgariei. Autoritatile spun ca padurea de aici e calcata des de hotii de lemne, drept dovada stau urmele lasate pe zapada de carutele lor.

Localnic: "Au mai fost romani prinsi si arestati de bulgari."

Pe barbatul de ieri vecinii bulgari nu l-au vazut. Omul a taiat copacul care s-a prabusit peste el. Prietenul care il insotea, a fugit dupa ajutoare. Numai ca autoritatile romane nu aveau voie sa intervina. Asa ca i-au anuntat pe vecini. Au trecut insa 18 ore pana cand sa ajunga un procuror si un politist de la Ruse in zona. In tot acest timp, nimeni n-a reusit sa verifice daca omul este in viata sau mort.

Culmea este ca pentru a prelua trupul, bulgarii au venit in Romania, au incarcat cadavrul si apoi au iesit pe la punctul de frontiera.

"Dupa ce vor finaliza ancheta, autoritatile din Bulgaria vor lua din nou legatura cu cele romanesti pentru repatrierea cadavrului. Cel mai probabil, de funeraliile barbatului se va ocupa primaria din Turnu Magurele, intrucat acesta nu mai are pe nimeni.

VIDEO PROTVPLUS.RO