Caz socant la Zoo Ploiesti. Un strut s-a izbit cu capul de pereti pana a murit, stresat de vanatori

Ultima actualizare: 31-01-2013 07:06

In tara in care nimeni nu pune pret pe copii si batrani, animalele sunt lasate cu totul de izbeliste. Tocmai de aceea a fost posibil un caz de o cruzime rara la Gradina Zoologica din Ploiesti.

Un strut a fost atat de stresat de niste vanatori care au tras cu arma in vecinatatea tarcului sau incat, innebunit de zgomotul impuscaturilor, s-a izbit de peretii adapostului pana a murit.

Analizele au aratat ca si-a provocat leziuni la cap si hemoragii grave. Politia a deschis o ancheta, iar vanatorului, chiar daca avea autorizatie, i s-a intocmit dosar penal.

Strutul in varsta de 10 ani, pe nume Iulian, isi gasise pereche la Gradina Zoologica din Ploiesti. Nimeni nu se astepta sa fie atat de sensibil.

In imediata vecinatate a parcului zoologic, vanatorii in cautare de fazani au stresat toate vietatile din custi: caprioare, ursi care hibernau, lei sau maimute.

Gradina zoologica este impanzita de anunturi prin care esti averizat sa nu tipi sau sa faci zgomote puternice in apropierea strutilor. Nici angajatii nu folosesc drujbe sau tractoare pentru curatenie, tocmai pentru a nu speria salbaticiunile.

In plus, legea interzice vanatul in spatiul intravilan si totodata in apropierea gradinilor care adapostesc animale. Si totusi, raspunsul autoritatilor este naucitor.

"A fost o partida de vanatoare organizata legal, pe baza autorizatiei de vanatoare. Ceea ce trebuie sa verificam si sa constatam este legalitatea terenului", a declarat Valeriu Bolgiu, AJVPS Prahova.

Moartea strutului are efecte neasteptate: acum si partenera lui risca sa se stinga de dor. Cei de la zoo ii cauta de urgenta un inlocuitor lui Iulian.

Cei de la politie sustin ca au deschis un dosar penal pe numele celui care a organizat partida de vanatoare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO