A sacrificat 10.000 de elefanti. Povestea primului traficant de fildes retinut in Africa de Vest

Ultima actualizare: 11-08-2013 02:41
elefant

Un traficant de fildes, suspectat ca ar fi sacrificat peste 10.000 de elefanti in ultimii 40 de ani, a fost retinut de autoritati in Togo. Este primul arest de acest gen facut vreodata in Africa de Vest.

Emile N’bouke, un barbat de 58 de ani, a fost arestat pentru trafic de animale in Togo. Aproape 700 de kilograme de fildes au fost gasite in magazinul sau, alaturi de 5 colti intregi de elefanti.

Traficantul, numit si „The Boss”, a fost arestat de politisti in propriul magazin. Oamenii spun ca N’bouke nu este doar un vanzator ilegal de fildes din zona, mai mult decat atat, el a ajutat la braconaj in toata Asia Centrala.

Ofir Drori, directorul organizatiei Last Great Ape, a inceput o ancheta in cazul barbatului anul trecut si spune ca acesta actiona impotriva elefantilor de mai bine de 37 de ani. Arestul lui N’boucke este primul de acest gen in Africa de Vest.

Dupa ce a fost arestat, barbatul a marturisit ca a inceput afacerile cu fildes in anul 1983 si ca a reusit sa obtina un permis special pentru asta, in ciuda interdictiei la nivel mondial.

Ministrul Mediului din Togo a declarat ca acest lucru nu este adevarat si ca, de acum, vor fi si mai agresivi cu cei care practica astfel de activitati.

Aceasta activitate nu va mai continua deoarece guvernul va lua masuri suplimentare prin care sa descurajeze ca acesti  criminali sa ne mai foloseasca teritoriul pentru asta”, a spus ministrul.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO