13 barbati din Pakistan au strangulat si incendiat o tanara de 20 de ani, cu aprobarea mamei ei. Ce facuse femeia

06-05-2016 12:15

burka

13 barbati au fost arestati, in Pakistan, dupa ce au fost acuzati ca au agresat, otravit, au legat de o masina si au ars de vie o adolescenta.

Conform CNN, politia din Abbottaba, un sat din nordul Pakistanului, a declarat ca au arestat 13 barbati implicati in crima oribila. Acestia ar fi pedepsit-o pe tanara de 20 de ani pentru ca a incercat sa isi ajute prietena sa fuga cu un barbat.

Toti faceau parte din jirga (consiliul satului), care au ordonat si au participat la crima. Acestia au strangulat-o, au otravit-o, apoi i-au dat foc cadavrului, intr-un microbuz.

Mai trist este faptul ca mama fetei a fost de acord ca fiica ei sa primeasca aceasta pedepsa cruda. Si aceasta a fost arestata, pentru ca a acceptat o astfel de decizie. Femeia pe care tanara a incercat sa o ajute a fost dusa intr-un loc sigur, mai relateaza CNN.

In total, 14 persoane au fost arestate si au fost acuzate de terorism si crima si vor fi aduse in fata judecatorilor. Conform Comisiei pentru Drepturile Omului, peste 1000 de femei au fost ucise de propria familie, anul trecut. Subiectul tragic a fost adus in prim plan in documentaru, "A Girl in the River: The Price of Forgiveness," scurtmetraj premiat cu Oscar.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO