Noul sistem de supraveghere din Londra. Cum arata "cosurile inteligente de gunoi" montate pe strazi

Ultima actualizare: 19-09-2013 06:51
cosuri inteligente - 3

E superb, e urias, e modern si e super-tehologizat. Londra poate fi ori visul cuiva de a trai in una dintre cele mai spectaculoase metropole ale lumii, ori cosmarul cuiva care stie ca este urmarit in fiecare secunda.

Daca sunteti din Bucuresti, atunci singurele camere de supraveghere concentrate pe voi le veti gasi mai mult in Centrul Vechi. Nu stim inca daca si cat de utile sunt. In Londra insa, pentru cineva care nu este obisnuit sa fie urmarit in fiecare secunda, orasul ar putea deveni un adevarat "Big Brother" orwellian.

Aveti idei despre securitatea on-line sau informationala? Stiti sa faceti aplicatii inteligente pentru Smart TV-uri sau smartphone-uri? Atunci va puteti inscrie in competitia Smart Nation, unde cele mai bune proiecte vor fi premiate.

Cei speriati de aceste ganduri ar face insa bine sa nu mai citeasca in continuare. Si asta pentru ca oficialitatile din Londra planuiesc sa introduca in viitorul apropiat un nou sistem de supraveghere prin wifi, mult mai neobisnuit decat camerele atarnate de luminile stradale. Nu va trebui sa va uitati pe sus ca sa vedeti cine se uita la voi, ci va trebui sa va uitati la... cosurile de gunoi.

cosuri inteligente

Primaria Londrei si firma Renew tocmai au introdus pe strazile metropolei 100 de cosuri de gunoi inteligente. Nu vor selecta gunoaiele si nu se vor goli singure, ci vor avea ecrane digitale si un sistem extrem de performant de monitorizare care va "citi" toate telefoanele cu Wifi activ care trec pe strada.

Informatiile din datele de navigare, cumparaturile online, postarile pe retelele sociale si tot ce este in realitate "informatie publica" vor fi filtrate de aceste cosuri de gunoi, care vor afisa inainte de a ajunge pe o strada reclame pe gustul si interesul fiecaruia.

Pana in prezent, un singur test a fost realizat, cu 12 astfel de cosuri de gunoi, iar Telegraph noteaza ca peste 1 milion de dispozitive cu Wifi au fost deja conectate la ele. Singura cale de a evita monitorizarea este inchiderea Wifi-ului. O idee buna daca nu mai aveti baterie.

Descopera lumea celor mai tari inventii din stiinta si IT pe SmartNation.ro

cosuri inteligente
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO