Strainii care au studiat la medicina in Romania si-au trimis si copiii sa le urmeze exemplul

Ultima actualizare: 29-06-2013 06:56

Facultatile de medicina din Romania sunt renumite peste tot in lume pentru calitatea invatamantului.

Iar faptul ca multi dintre strainii, care in urma cu zeci de ani au studiat la noi, isi trimit copiii sa invete aici nu face decat sa confirme acest lucru.

Cu toate acestea, dupa terminarea studiilor, putini dintre ei raman sa profeseze in Romania din cauza salariilor si a dotarilor slabe din unitatile medicale.

Domnul Mahmoud a facut Facultatea de Medicina din Iasi in anii '80. Vorbeste cu drag despre acele timpuri. Dupa terminarea studiilor, s-a reintors in Iordania unde este medic militar in specializarea obstetrica-ginecologie.

Atat de mult i-a placut invatamantul romanesc incat pe doua dintre fetele sale le-a trimis la noi sa studieze. Rida are 24 de ani si tocmai a absolvit Medicina, la Iasi. Nici ea si nici sora ei, studenta si ea la medicina, dar la Constanta, nu se gandesc sa ramana la noi in tara dupa ce isi vor da licenta.

Doar unu la suta dintre absolventii prefera in final Romania insa dintr-un motiv sentimental pentru ca isi partenerul de viata aici. Statisticile nu arata mai bine nici in ceea ce priveste exodul medicilor romani.

In primele sase luni ale acestui an, o mie de doctori au luat calea strainatatii in cautarea unui trai mai bun.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO