Sprijin pentru parintii care au copiii internati in spitalele din Romania. Fundatia Ronald McDonald vine in ajutorul lor


Ultimul update: Luni 24 Noiembrie 2014 07:02
Data publicarii: Vineri 21 Noiembrie 2014 18:11
Categorie: Stiri Sociale

Sute de copii sunt internati in fiecare an in spitalele din Romania.

Cativa dintre ei stau acolo cu saptamanile, iar parintii le sunt alaturi zi si noapte. Pentru cei veniti din alte orase si care nu-si permit sa stea la hotel, spitalul devine noua lor casa.

Fundatia Ronald McDonald a venit in sprijinul lor si a construit in ultimii ani doua case, in incinta unor spitale din Timisoara si Bucuresti.

De exemplu, la casa din Capitala unde sunt cazati parintii din provincie, la recomandarea medicilor, cat timp copii lor de afla sub tratament la Spitalul Grigore Alexandrescu, au fost cazate aproximativ 10.000 de persoane din 2003 si pana acum.

Printre cei care au stat in aceasta casa se numara si sotii Sacerdoteanu, care au avut in 2007 fetita internata la terapie intensiva. Sofia, care atunci avea doar 6 saptamani, fusese diagnosticata cu insuficienta respiratorie, iar medicii nu i-au dat prea multe sanse.

"Mi s-a distribuit camera cu numarul 13 si am avut un fior gandindu-ne ca e un numar cu ghinion, dar s-a dovedit a fi cu noroc. Am trecut astazi pe aici sa-i arat fetitei mele dupa 8 ani unde eu si taticul ei am petrecut doua saptamani ingrozitoare din viata noastra", spune Marina Sacerdoteanu, mama fetei.

Casa, construita pe un teren concesionat de primarie, are 2 etaje, 16 dormitoare, un spatiu de joaca pentru copii si o bucatarie complet utilata. Asa va arata si a treia casa la care Fundatia Ronald McDonald vrea sa inceapa lucrarile anul viitor. Pana pe 23 noiembrie, 1 leu din pretul unui sandwich vandut in lantul de restaurante din compania care include si fundatia va fi folosit in acest scop. Campania "Mi-e pofta sa fac bine!" este sustinuta si de vedete.

"Ma bucur ca am fost chemata sa dau o mana de ajutor in aceasta campanie menita sa aduca langa copiii bolnavi persoanele dragi", spune Corina Caragea, in timp ce Mihai Bobonete adauga: "Si eu sunt provincial si-mi aduc aminte ca am stat pe holurile spitalului cand a fost ala mic internat si cred ca e important unde sa stai".

"Ma bucur ca le-am putut fi de ajutor atat parintilor, cat si copiilor care se afla intr-o situatie delicata", spune Neti Sandu.

Anul trecut, prin campania "Mi-e pofta sa fac bine!", Fundatia Ronald McDonald a dotat spitalul Grigorescu Alexandrescu cu un tomograf performant, cu ajutorul caruia vor putea fi diagnosticati peste 3.000 de copii anual.

 

Tags: spital, case, pacienti,

VIDEO PROTVPLUS.RO