Saloanele spitalelor din țară, tot mai aglomerate. Pacienții care suferă de Covid-19 se plâng de mizerie

22-06-2020 17:23


Nervozitatea crește în rândul bolnavilor de Covid-19, internați în spitalele din țară.

Saloanele sunt tot mai aglomerate și oamenii se plâng că pe alocuri lipsește lenjeria, iar mâncarea este puțină și proastă. Nici măcar numărul toaletelor nu este suficient.

Carmen Zaharie este din Brașov. A fost depistată cu COVID-19 în urmă cu o săptămâna și internată în Spitalul de Pneumoftiziologie din oraș.

Carmen Zaharie, pacientă: „Aici, în salonul acesta, nu este nici măcar o chiuvetă, eu ca să merg la toaletă trebuie să traversez celelalte saloane. Mă întreb, cum ar putea ieși testele negative în condițiile în care treci și ai contact cu alți bolnavi? Așternuturile erau curate, dar cu o pătură de nu pot să o pun pe mine pentru că îmi este scârbă”.

O mamă în vârstă de 40 de ani și fiica ei de 16 ani din Prahova au fost nevoite, spun ele, să doarmă în același pat la apitalul de boli infecțioase în Ploieșți. Ar fi primit doar un cearceaf.

Paciente: „Aicea dorm eu cu ea într-un pat și aicea, când am venit, ne-a pus să dormim noaptea în patul ăsta fără lenjerie. Este foarte mare mizerie, impuțiciune, ud, așa, pe jos, dar nu e dezinfectant, ți-e și scârbă să pui mâna pe ușă, îți vie să plângi, este rău câtă mizerie e”.

Victoria Nicutari, medic șef la spitalul de boli infecțioase Ploieșți: „Pacienții au parțial dreptate, a fost un hiatus în aprovizionarea cu lenjerie curată datorită externarilor în număr mare care s-au făcut cu o zi înainte, dar pacienta a fost invitată să ia loc într-un pat cu lenjerie de unică folosință, pacienta refuzând acest lucru”.

Apar astfel de situații pentru că și numărul pacienților crește de la o oră la alta, spun reprezentanții direcției de sănătate publică Prahova.

Bogdan Nica, medic șef DSP Prahova: „De la o creștere cu 26% săptămâna trecută, săptămâna asta am avut o creștere de 49%. Pentru cei confirmați deja sunt și cinci în salon, pentru că astea sunt spitalele, astea sunt locurile, condițiile nu sunt, din nefericire, cele mai bune”.

Direcțiile de sănătate anunță controale mai aspre în spitale și sancțiuni.

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57