Primele masuri la Spitalul din Constanta, dupa cazul pacientului ce a "inviat". Ce se va intampla cu bolnavii in stare grava

Ultima actualizare: 27-02-2017 02:45
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta

Spitalul Judetean Constanta introduce bratari de identificare a persoanelor internate, dupa cazul pacientilor confundati.

Conducerea Spitalului Judetean Constanta va introduce bratari de identificare pentru pacienti, in prima faza pentru cei aflati in stare grava, urmand ca apoi masura sa fie extinsa la toate persoanele internate in unitatea medicala, decizia fiind luata ca urmare a evenimentului in urma caruia un pacient a fost confundat cu un coleg de salon, familia fiind anuntata ca a murit.

“Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sf. Apostol Andrei Constanta a hotarat introducerea bratarilor de identificare pentru pacienti. Toti bolnavii aflati in stare grava vor purta la mana, pe intreaga perioada a spitalizarii, o bratara care va contine datele de identificare. In cel mai scurt timp masura urmeaza sa fie implementata pentru toti pacientii internati in SCJU”, a transmis, vineri, conducerea unitatii medicale.

Bratarile vor contine mai multe date de identificare, printre care numele pacientilor si numarul patului. Conducerea Spitalului Judetean Constanta a luat aceasta masura dupa ce un pacient a fost confundat cu un coleg de salon, familia fiind anuntata ca a murit.

Saptamana trecuta, rudele unui pacient au fost anuntate ca acesta a murit, iar in momentul in care au mers la morga au descoperit ca era vorba despre o alta persoana, barbatul decedat fiind un coleg de salon.

Conducerea Spitalului Judetean Constanta a declansat o ancheta administrativa in acest caz, care va stabili cine se face vinovat de aceasta eroare, daca a fost vorba despre o asistenta medicala sau de medicul de garda, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO