MAI anunță cele 8 centre unde pot fi efectuate testele pentru depistarea COVID-19

Dată publicare: 16-03-2020 18:38
Dată actualizare: 16-03-2020 18:51


test

Ministerul Afacerilor Interne arată că, în prezent, testele pentru depistarea coronavirusului pot fi făcute în opt centre medicale, din care trei în Bucureşti, iar restul la Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa şi Craiova.

"Autorităţile naţionale depun eforturi în mod constant pentru creşterea capacităţii de testare privind infectarea cu noul tip de coronavirus (COVID – 19). În acest moment analizele pot fi efectuate în 8 centre medicale, trei în Bucureşti şi câte unul în Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa şi Craiova. În prezent se depun eforturi pentru operaţionalizarea câte unui centru de analize în cât mai multe judeţe", arată MAI.

În acest sens, se desfăşoară procesul de instruire a personalului şi de achiziţie sau relocare a echipamentelor necesare pentru efectuarea testelor.

Conform sursei citate, la această dată sunt disponibile la nivel naţional 1.524 de teste pentru diagnosticare moleculară, potrivit News.ro.

Acestora li se adaugă alte 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară şi 40.000 de teste rapide care au fost achiziţionate deja şi vor fi distribuite către centre în această săptămână.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO