Dieta cu apă, populară şi periculoasă. Ce se întâmplă după primele 3 zile

Ultima actualizare: 29-08-2019 09:59

În goană după silueta perfectă, unii ar încerca orice dietă fără să ţină cont de riscuri. În această categorie a regimurilor controversate intră şi aşa numita „dietă cu apă".

Sportivii mai apelează la ea când trebuie să ajungă la greutatea ideală într-un timp scurt, însă medicii spun că ar trebui folosită cel mult pentru curăţarea organismului. Cea mai bună dietă este moderaţia, ajutată de mişcare şi un stil de viaţă sănătos.

Criticată de numeroşi medici, aşa-numita cură cu apă sau „water-fast" constă în consumul exclusiv de apă, de regulă o zi sau cel mult trei. Dar poate veni la pachet cu o mulţime de probleme.

Medic nutriţionist MIihalea Bilic:Persoanele care ţin cure de slăbire şi slăbesc spectaculos în primele trei zile sunt foarte fercite. Eu aş vrea să îi întristez cu vestea că în primele 3 zile nici măcar nu se ajunge la vreun gram de grăsime depozit, se consumă doar glicogenul din ficat.”

Sportivii care sunt obligaţi să aibă o anumită greutate, pentru a se putea înscrie la un concurs, ţin aceasta dietă.

Pugilist: „Eu sunt sportiv şi când am un concurs şi am nevoie să slăbesc rapid, fac chestia asta.”

Tânără: „Ideea că e nu e foarte sănătos, pentru că avem nevoie de proteine şi de tot ce este necesar. Eu una nu aş face asta."

Băiatul: „Eu aş face-o."

Sunt zeci de vloggeri care susţin că au băut doar apă o perioadă de timp, însă nutriţioniştii atrag atenţia că îşi pun organismul în pericol.

Medic gastronenterolog, Gabriela Smira: „Riscurile sunt foarte mari din punct de vedere gastroneterologic, vă pot spune că în momentul în care avem perioade foarte lungi de nemâncare creşte secreţia de acid clorhidric, secreţie care favorizează apariţia gastritei, a ulcerului gastric, ulcerului dudoendal.”

Medic de familie Eva Cristescu:Corpul uman nu are nevoie de dietă de detoxifiere. Noi nu producem toxine. Noi producem produşi de metabolizare ai princiipilor alimentare pe care le ingerăm. Pe acestea organismul nostru ştie să le elimine singur.”

Mulţi medici atenţionează că aceste diete exagerate nu ajută la slăbit; ba mai mult, aceştia susţin că şocul suportat de organism este foarte mare, iar pe termen lung, efectele pot fi dezastruoase. În locul acestora, ei recomandă alte metode mai eficiente, cum ar fi mâncatul sănătos şi o viaţă activă.

Cei care vor să slăbească trebuie să bea multă apă, dar să consume şi alimente în timpul zilei. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO