Dezinfectie masiva la spitalul din Craiova, unde s-a gasit o bacterie ucigasa. Ce se va intampla cu pacientii

Ultima actualizare: 10-10-2016 03:46

Trei sectii ale Spitalului Judetean Craiova sunt inchise, pentru dezinfectie, dupa ce la inceputul saptamanii, a fost gasita bacteria Clostridium Dificile la sase pacienti.

Dupa trei zile de verificari, epidemiologii au decis ca sectia de neurologie, unde erau cei sase pacienti, dar si celelalte doua aflate la acelasi etaj - Endocrinologie si Diabet - trebuie inchise pentru doua saptamani.

Dr, Stefan Popescu, purtator de cuvant DSP Dolj: “In ultima perioada a lunii trecute au aparut mai multe cazuri de infectie cu Clostridium Dificile. Colegii de la departamentul de supraveghere au analizat documentele cazurilor si intr-adevar au confirmat aceste infectii si a urmat controlul colegilor de la inspectie sanitara, care au controlat toate sectiile de la etajul 9, au gasit supraaglomerare adica bolnavi mai multi decat numarul de paturi, fapt care face imposibila izolarea unui caz de infectie nozocomiala care apare”.

Practic, in aceste trei sectii existau 75 de paturi. Reprezentantii spitalului spun ca si supraaglomerarea poate favoriza aparitia bacteriei. Asa ca nu se mai fac internari iar pacientii care pot fi transferati vor fi dusi in alte spitale. Doar cei pentru care exista risc vital imediat sau pe o perioada scurta de timp vor ramane in spital

O solutie ar fi mutarea uneia dintre cele trei sectii, insa acest lucru nu se poate face imediat. Pe de alta parte, probele luate din spital au aratat o incarcatura microbiana, atat pe suprafete, cat si in aer.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO