Internările la Maternitatea Giulești se reiau de vineri. Amenzi pentru medici și asistente

Dată publicare: 18-12-2018 11:03
Dată actualizare: 18-12-2018 11:20


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea

Începând de vineri, la Maternitatea Giulești se vor relua internările, a anunțat, marți, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Este vineri pentru că am decis să prelevăm 75 de probe. Au fost evaluate și analizate 64, avem rezultatele preliminarii, dar așteptăm rezultatul final al diferenței de probleme. Rezultatele preliminare spun că nu sunt probleme”, a explicat Sorina Pintea, cu privire la situația de la Maternitatea Giulești.

De asemenea, personalul medical a primit amenzi.

Controlul DSP s-a încheiat, teoretic. Decizia inspectorilor a fost să amendeze personalul medical din această unitate și să amendeze unitatea cu 10.000 de lei.

Prin urmare, s-a luat decizia amendării medicului șef de secție de la Neonatologie cu 2.000 de lei, amendarea directorului medical cu 2.000 de lei, amendarea asistentei șefe de la Neonatologie cu 1.000 de lei, amendarea asistentei șefe de la sala de nașteri B2 cu 1.000 de lei, amendarea asistentei șefe de la Obstetrică-Ginecologie 1, amendarea medicului epidemiolog, amendarea medicului șef de laborator, amendarea coordonatorului activității în relația cu mediul și amendarea șefului de la Spălătorie.

De asemenea, Sorina Pintea a anunțat că va fi regândit sistemul de amenzi, astfel încât pedepsele să fie mai severe.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO