Cu inima ca la "vulcanizare", un barbat injunghiat va trai de-acum peticit. Cum l-au salvat medicii

10-09-2013 19:23

Barbatul de 36 de ani din Targoviste, injunghiat de un coleg, va trai de acum inainte, cu inima peticita la propriu.

Lama cutitului i-a atins plamanul, dar si ventriculul stang, iar in momentul in care a fost dus la Spitalul Floreasca, medicii i-au dat putine sanse.

In aceste conditii, chirurgii cardiovasculari au recurs la o metoda extrema si i-au carpit inima, ca la vulcanizare, cu o bucata din membrana.

"In mod normal, n-ar fi trebui sa traiasca cu o astfel de plaga. Pacientul a fost extrem de rezistent", a spus medicul Serban Bradisteanu.

Cu o taietura pe muschiul inimii de 2/3 centimetri, cu tensiunea mica si hemoragie puternica. Asa a ajuns pe masa chirurgilor cardiovasculari de la Floreasca, barbatul de 36 de ani injunghiat in inima.

Doctorii l-au operat de urgenta.

"Am avut surpriza sa gasim o plaga ventriculara mare care. din pacate. a necesitat un artificiu tehnic de inchidere printr-un petec"

Adica in timpul operatiei pe cord deschis, care a durat 6 ore, medicii au peticit plaga injunghiata cu o portiune de pericard. Adica au prelevat o bucata din membrana care inveleste inima si au cusut-o pe miocardul taiat.

"Nu e singurul pacient cu inima peticita, de obicei se face in circulatie extracorporeala la anevrisme. La dansul fiind o urgenta, am facut-o pe cord batand, cu riscuri", a mai precizat Bradisteanu.

Barbatul a fost injunghiat de un coleg de munca, dupa ce i-a scapat pe picior un panou. Ranitul a incercat sa mearga acasa, dar s-a prabusit langa o statie de autobuz.

"L-am gasit intr-o statie de autobuz intr-o balta de sange", a povestit fratele acestuia.

In timp ce victima se afla in stare grava la terapie intensiva , agresorul sau a fost arestat preveniv pentru 30 de zile. Are dosar penal pentru tentativa de omor si risca sa stea pana la 10 ani dupa gratii.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO