Cazul asistentei filmate în timp ce țipă la o pacientă. Explicația conducerii spitalului

19-07-2019 19:00

Este anchetă la Spitalului Judeţean din Mehedinţi, unde o asistentă a fost filmată în timp ce se răstea la o adolescentă, abia internată.

Fata acuza dureri mari iar mama ei a cerut ajutorul asistentei care era în tură. În înregistrare, se vede cum angajata strigă la adolescentă, apoi o ameninţă pe femeie că o va da afară cu gardienii. Scena controversată a ajuns şi la ministrul Sănătăţii.

Secvenţele cu asistenta care se răsteşte la adolescentă care se simte rău au fost filmate în secţia de primiri urgente a spitalului din Drobeta-Turnu Severin.

Fata este întinsă pe un pat în salon iar asistenta începe să ţipe când mama copilei îi cere să îi dea mai dea nişte calmante, ca să îi potolească durerea.

Asistenta şi-a ieşit din fire, agasată de insistenţele părintelui - pe care înainte l-a ameninţat că îl va da afară din spital.

După scandal, înregistrările făcute de mamă au devenit publice şi au ajuns până la ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Conducerea spitalului din Drobeta-Turnu Severin a pornit o anchetă.

Sorina Pintea: "Ceea ce îmi arătaţi e o situaţie reală sesizată şi sunt convins că DSP va lua nişte măsuri pentru că are competențe."

Cristian Jianu, Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin: "Asistenta a avut probabil ieşirea respectivă din cauza stresului, din cauză că familia tot insista să i se dea injecţii, ori medicamente nu poţi da la un copil de 16 ani în dozele dorite de alţii care habar nu au de medicină."

Comportamentul asistentei va fi analizat de comisia de disciplină a instituţiei sanitare. Nici mama fetei şi nici asistenta nu au dorit să comenteze situaţia.


VIDEO PROTVPLUS.RO