Anunțul momentului făcut de Pfizer: Vaccinul anti-Omicron va fi disponibil în primăvara anului viitor

Ultima actualizare: 28-12-2021 17:06
Omicron

Compania farmaceutică Pfizer a anunțat că vaccinul pe care l-a dezvoltat împotriva variantei Omicron va fi disponibil în primăvara anului viitor, potrivit Blick.ch.

Deși Pfizer anunță că vaccinul său anti-Omicron va fi lansat în primăvara lui 2022, Sabine Bruckner, șefa Pfizer Elveția, spune că deocamdată nu este clar dacă acest ser este într-adevăr necesar în fața noii tulpini a coronavirsului.

Pe de o parte, Pfizer investighează cât de eficient este vaccinul anterior împotriva variantelor care apar în prezent. În același timp, Pfizer analizează dacă este necesară o ajustare și o pregătește.

Ceea ce se poate spune în prezent este că, după vaccinarea de rapel, protecția împotriva Omicron la adulți este de 25 de ori mai mare. Boosterul are sens, mai ales pentru a vă proteja de o evoluție gravă a bolii, a spus Bruckner.

Pfizer este în contact cu autoritatea de supraveghere Swissmedic și cu Oficiul Federal de Sănătate Publică pentru aprobarea pastilelor antivirale. Dar nu există încă nicio terapie antivirală de la Pfizer care să fi primit aprobare în Elveția. Dar Bruckner este încrezătoare că Pfizer va face afaceri cu guvernul federal.

Pfizer ar trebui să aibă suficiente date până la începutul anului 2022, care ar putea fi puse la dispoziția Swissmedic pentru a începe investigația. Dacă totul merge bine, terapiile antivirale ar putea ajuta la supraaglomerarea spitalelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO