Alerta la Suceava: epidemie de meningita virala. 17 scoli si gradinite au fost inchise

Ultima actualizare: 20-08-2012 05:25

In tot judetul a fost decretata epidemie de meningita acuta, o boala infectioasa care i-a adus deja la spital pe 45 de copii si 2 adulti.

Starea lor e monitorizata atent de medici, pentru ca afectiunea se manifesta si la nivel cerebral.

Primele cazuri au aparut in urma cu doua saptamani la o gradinita din Suceava, cand o educatoare si sase copii au fost internati de urgenta in spital.

Desi toti au fost izolati de ceilalti, cazurile au continuat sa apara si de atunci numarul pacientilor a crescut cu repeziciune, cuprinzand si alte scoli si gradinite din oras, dar si din comunele din imprejurimi.

La Spitalul de Boli Infectioase sunt internati acum 40 de elevi si prescolari, cu varste intre 4 si 16 ani, care fac tratament specific acestei boli virale, ce debuteaza cu dureri mari de cap, febra si varsaturi.

Din fericire, nici unul nu este in stare grava si medicii spera sa evite situatiile disperate.

Imediat ce a aparut boala, simptomele violente i-au speriat pe cei mici si mai ales pe parintii lor: dureri puternice de cap, febra mare, varsaturi, dureri de burta si sensibilitate la lumina.

Toti pacientii s-au prezentat de urgenta la spital, iar in scolile si gradinitele din care proveneau au inceput dezinfectiile.

Numarul cazurilor a crescut atat de mult in ultimele zile incat prefectul judetului a decis inchiderea a 9 scoli si 8 gradinite.

Boala este provocata de un enterovirus, astfel incat recomandarile medicilor fac apel la respectarea regulilor de igiena, in special spalarea pe maini. Virusul se transmite prin mainile murdare.

In cazul meningitei acute, pacientii sunt tratati cu antibiotice intre 7 si 10 zile, in spital, dupa care raman izolati la domiciliu inca 2 - 3 saptamani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO