Risipa - boala incurabila a sistemului sanitar din Romania. Tabloul licitatiilor dubioase din spitale

×
Codul embed a fost copiat

Bolnavii sunt umiliti, autoritatile incep anchete, baietii destepti din sanatate isi vad de treaba. Duminica, la "Romania, te iubesc", vedeti ce se ascunde in spatele lipsurilor din sistemul sanitar romanesc.

Risipa este boala incurabila a sanatatii - tabloul fraudei e conturat prin achizitii cu dedicatie, licitatii dubioase cu costuri mari si un singur participant, dar si investitii in echipamente nefolosite.

Spitalele romanesti sunt culmea paradoxului: oficialii se plang ca nu sunt dotari, dar aparatura medicala de milioane de euro zace nefolosita. Nu sunt bani pentru niste banale calmante, in schimb se fac investitii inovatoare si nefolositoare.

In Timisoara, la Institutul de Cardiologie, chirurgii se plang periodic ca nu au cu ce sa opereze.

Adalbert Eigenhalrt, pacient: "Astept deja de aproape o luna. Si ieri am cazut din cauza asta si mi s-a facut rau fiindca n-am fost operat la timp".

Citește și
Parintele Necula
OAMENII SUNT LUMINA. Preotul Necula ne explica de ce mesajele de Paste au ajuns ca "un maidan cu iarba verde"
Cristiana, patroana firmei de apartament din Budapesta acuzată că a produs „pagerele ucigașe” din Liban

Prof. dr. Marian Gaspar, sef Chirurgie, Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara: "Trebuie sa-i facem o dezobstructie, il puteam opera de sapte ori de atunci, dar nu avem cu ce".

Acelasi institut a primit in ultimii ani o finantare colosala pentru un corp de cladire nou. Cat a costat si cat de folosita este aflam duminica.

In spatele contractului gasim un fost ministru al Sanatatii.

Ovidiu Branzan, fost ministru al Sanatatii: "Nu are nicio legatura constructia cu functiile detinute, a fost licitatie".

Contractele pentru aparatura medicala sunt o alta plaga in sistem. La Spitalul Hunedoara, actualul edil a sesizat DNA-ul, dupa ce a primit de la Curtea de Conturi un raport din care reiese ca Primaria ar fi fost prejudiciata cu aproape 3 milioane de euro.

Viorel Arion, primar Hunedoara: "Spitalul Municipal solicita achizitia de echipamente si indica si valoarea echipamentelor. A fost un semn de intrebare si pentru cei de la Curtea de Conturi".

Spitalul hunedoarean a fost dotat ca la carte, dar povestea investitiei e plina de acuzatii la adresa fostului primar si a managerului.

Vedem si investitii futuriste, care zac nefolosite. La Targoviste, inspectorii Curtii de Conturi au consemnat plati nelegale la montarea unor pompe de caldura pentru spitalul judetean. Un proiect sub patronajul fostului presedinte al Consiliului, actualul deputat Florin Popescu.

Florin Popescu, fost presedinte CJ Dambovita: "Si Edison prima data cand a inventat becul sa stiti ca cei care produceau gaz au spus ca va fi o mare nenorocire, ca o sa explodeze planeta. Si iata ca acum toata lumea foloseste becul... ".

Pompele zac nepornite, in conditiile in care pavilioanele spitalului aveau alte doua surse de incalzire pe agent termic si gaz.

Adrian Tutuianu, pres CJ Dambovita: "Suntem in litigiu, la judecata, cu furnizorul echipamentelor pentru a recupera aceste sume platite nejustificat".

Duminica, de la ora 18:00, la emisiunea "Romania, te iubesc" vedeti pe ce investitii sunt risipite an de an fondurile destinate pacientilor.

Articol recomandat de sport.ro
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Citește și...
Duminica la
Duminica la "Romania, te iubesc!": 195 de spitale au risipit 200 milioane de euro in 2012

Risipa pare a fi diagnosticul in ceea ce priveste unele spitale din Romania, iar abuzurile in serviciu, contractele preferentiale, managementul defectuos si proiectele inutile, schema preferata de tratament.

OAMENII SUNT LUMINA. Preotul Necula ne explica de ce mesajele de Paste au ajuns ca
OAMENII SUNT LUMINA. Preotul Necula ne explica de ce mesajele de Paste au ajuns ca "un maidan cu iarba verde"

Oamenii sunt lumina, duminica, in ziua de Inviere, la "Romania, te iubesc". Ii vom cunoaste atunci pe cei care traiesc alaturi de Dumnezeu, calugari coborati parca de pe peretii bisericilor si povesti de viata tulburatoare.

Editie speciala: Oamenii sunt lumina! Duminica, la
Editie speciala: Oamenii sunt lumina! Duminica, la "Romania, te iubesc!"

In drumurile lui prin toata tara, corespondentul Stirilor ProTv Alex Dima isi gaseste uneori tihna in manastiri, unde este intampinat de oameni cu har, care nu doar ca L-au gasit pe Dumnezeu, ci El le ghideaza pasii si gandurile.

Recomandări
Ursula von der Leyen anunță un ajutor de 10 miliarde de euro pentru România și alte țări afectate de inundații
Ursula von der Leyen anunță un ajutor de 10 miliarde de euro pentru România și alte țări afectate de inundații

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, joi, la Wroclaw, Polonia, un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru ţările din Europa Centrală, între care România, afectate de inundaţii, informează AFP.

George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea
George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea "Sunteți un om violent?"

La PRO TV, continuă seria de interviuri cu principalii candidați la prima functie în stat, iar invitatul de joi seara este liderul AUR, George Simion.

Când începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. BEC a stabilit și toate interdicțiile
Când începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. BEC a stabilit și toate interdicțiile

Campania electorală pentru alegerile parlamentare va începe la data de 1 noiembrie 2024, a decis joi Biroul Electoral Central, care a transmis și interdicțiile după cele 30 de zile de campanie.