Programul "Cornul si laptele", un esec in scolile din Romania. Duminica, la Romania, te iubesc, detalii din programul de 100 de milioane de euro pe an

Ultima actualizare: 15-12-2017 16:23
Corn si lapte

Programul "Cornul si laptele", destinat elevilor din clasele primare si gimnaziale, presupune 100 de milioane de euro pe an.

Banii pleaca de la Guvern, dar nimeni nu mai verifica apoi ce calitate au alimentele pe care le primesc copiii la scoala. Asa ce face ca, de multe ori, celor mici li se ofera o paine de proasta calitate si lapte fara niciun gust. Dezvoltam subiectul duminica, la "Romania, te iubesc!".

"Nu il iau de obicei, ca nu il mananc. Numai daca il ia sora mea mai mica si il da la catei. Nu imi place. Nu imi place. Nu imi place cornul. Laptele imi place putin", spune un elev.

Asta spun mai totii copii atunci cand vine vorba de cornul si laptele pe care il primesc in fiecare zi in scoala.

Cornul din programul guvernamental. Impropriu spus corn, pentru ca in realitate este o paine. Simpla. Chiar de slaba calitate si cam asa arata in toata tara, pentru ca reteta in mare este aceeasi.

Osica de Sus. Un sat din Oltenia. Este ora la care in clasa apar cornul si laptele. Copiii le iau si le indeasa prin banci sau ghiozdane.

"De obicei sunt vechi sau au un gust ciudat. Cateodata vrem sa le mancam, dar au un gust ciudat. Si laptele si cornul. Si nu putem sa le mancam. Si le ducem la cosul de gunoi", spun elevii.

Dupa ore, cand se face curatenie in clasa se vede cel mai bine cat de mult apreciaza copii produsele primite de la guvern. Altii le duc acasa. Duminica, la Romania, te iubesc, aflati cum s-a ajuns in aceasta situatie, dar si cine castiga de pe urma ei. Tot atunci, nutritionistii ne spun cat de benefic este programul pentru copii.

"Daca mananca azi putin, maine putin pe langa ce mananca acasa...viitorul e asigurat. Obezitatea in Romania a explodat. Iar obezitatea infantila este cutremuratoare. Suntem pe drumul bun. Ajungem americanii din urma", spune nutritionistul Antoanela Burlacu.

Cu o cutie de lapte si cornuri am mers atat la producatori, cat si la autoritatile statului care raspund de sanatea copiilor.

Duminica, aflati cum reactioneaza si oficiali din Ministerul Educatiei. La Romania, te iubesc aflati cum functioneaza programul "Cornul si laptele" in alte tari…

Cine sunt vinovatii, cati bani se irosesc in fiecare an, dar si care sunt solutiile pentru imbunatatirea programului "Cornul si laptele' aflati duminica la RTI.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO