Proiectul Casei SHARE. Duminica, la Romania, te iubesc, povestea comunitatii care a salvat 6 frati de la inghet

Ultima actualizare: 15-12-2017 16:23
Casa Share

A construit un vis folosindu-se de bunatatea oamenilor si puterea unei retele de socializare.

Este povestea unui om cu suflet urias, care dupa ce a citit povestea a sase frati abandonati de mama, intr-un bordei din Iasi, si-a propus sa le schimbe viata. Au trecut patru luni de la intalnirea lor, iar salvatorul nu doar ca i-a scos din noroi, dar le-a aratat ca pot ajunge departe.

Anul trecut, intr-o zi rece de decembrie, Bogdan avea sa citeasca intr-un ziar online povestea acestor frati care traiau in conditii inumane.

"Mi-a aratat reportajul si a zis hai repede sa strangem tot ce avem pentru ei", a spus Madalina Tanasa.

In casa lor a ajuns la orele pranzului. Pruncii stateau in frig, crescuti de un tata depasit de situatie, care muncea cu ziua care sa aiba ce sa le dea de mancare. Trecusera trei luni de cand mama plecasa de acasa si nu mai daduse nici un semn.

Acesta era planul. Sa se intoarca si sa repare soba, sa izoleze peretii in jurul ei si sa igienizeze.

"Cand am vazut cat au costat materialele de soba si cand m-am dus sa fac soba, am zis n-are rost sa arunc eu banii astia degeaba, hai sa facem o casa...cat poate sa coste", a spus Bogdan Tanasa.

Curand avea sa-si dea seama ca nu mai poate sustine doar el si cei cativa prieteni tot proiectul.

Asa s-a nascut comunitatea CASA SHARE. A facut un cont pe Facebook si a postat filmarile din primele zile cerand ajutor. Mesajul lui a ajuns la urechile a zeci de mii de romani din tara si strainatate, iar unii intre ei au reactionat donand bani sau material de constructii. Vechiul bordei disparuse ca sa faca loc noii locuinte, care a fost ridicata intr-o luna si jumatate.

Duminica, la Romania, te iubesc, va invitam in noua casa a celor sase frati si va spunem povestea construirii unui vis. In duminica Floriilor veti vedea cum implicarea si bunatatea unor oameni pot schimba vietile si mintile unor copii care pana mai ieri nu stiau nici macar sa viseze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO