Viorel Catarama anunta ca isi va depune candidatura la sefia PNL: Am sustinerea celor multi si tacuti din partid

Viorel Catarama

Prim-vicepresedintele PNL Sector 2, Viorel Catarama, ar putea fi al treilea candidat la presedintia partidului.

El a anuntat ca isi va depune motiunea marti la ora 14.00 si ca are sustinerea ”celor multi si tacuti” din PNL, in special a liberalilor din diaspora.

Am strans numarul necesar de semnaturi pentru depunerea motiunii, am aproximativ o suta, dar nu este important acest lucru (…) Sustinerea mea se bazeaza pe oamenii din linia a doua a PNL, din cei multi si tacuti care nu au neaparat functii, dar care muncesc mult in partid. Sustinerea mea e la nivel de prim-vicepresedinti de organizatii, la nivelul sefului liderilor locali, sefi de organizatii locale, nu am discutat deocamdata cu liderii nationali, am timp (…)

Eu ma mai bazez foarte mult si pe sustinerea membrilor PNL din diaspora. Am primit foarte multa sustinere. Pana in acest moment am primit o sustinere extraordinar de puternica din partea membrilor simpli de partid ai PNL atat din Romania, cat si din strainatate”, a declarat Viorel Catarama pentru News.ro.

Prim-vicepresedintele PNL Sector 2 a spus ca organizatia sa nu a decis inca pe cine sustine in competitia interna, dar ca este increzator ca are sanse la presedintia partidului, desi contracandidatii sai si-au asigurat pana acum sprijinul celor mai multi lideri de organizatii judetene.

Citește și
Cristian Busoi
Cristian Busoi este al 3-lea liberal care va candida la presedintia PNL: Trebuie sa revenim la "Romania lucrului bine facut"
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Organizatiile judetene pot acorda sprijin la mai multi candidati, nu numai la unul. Asta este litera si spiritul Statutului, ma bazez foarte mult pe sprijinul organizatiilor din diaspora. Motiunea mea are sprijinu a 57% din cei care se declara de centru sau de centru-dreapta in Romania, adica cele sase-sapte milioane de romani. Eu sunt singurul care am lansat intai motiunea cu toate ideile ei.

Eu ma bazez pe cei multi si tacuti din PNL, al caror cuvant nu prea este ascultat si la care se apeleaza numai cand trebuie sa voteze sau cand trebuie sa lipeasca afise. Acestia sunt oamenii de la baza partidului care ma sustin pe mine”, a mai spus Viorel Catarama.

Ludovic Orban si-a depus luni la ora 11.00 candidatura la presedintia PNL, urmat la ora 15.00 de Cristian Busoi.

Potrivit Statutului PNL, o motiune de candidatura, pentru a fi depusa, are nevoie de cel putin 35 de semnaturi din partea membrilor de partid, care constituie grupul de promovare.

Dupa depunere, cel putin 10 filiale trebuie sa valideze motiunea, prin vot in Colegiul Director Judetean (CDJ), format din Biroul Politic Judetean, presedintii organizatiilor locale din judetul respectiv si primarii membri ai PNL. O filiala poate valida mai multe motiuni, dar nu poate da mandat imperativ delegatilor la Congres pentru a vota sau nu o anumita motiune.

Doar motiunile care indeplinesc conditiile de validare a cel putin 10 filiale intra in Congres.

In Congres este ales doar presedintele PNL, prin alegerea motiunii pe care o conduce. Celelalte functii se aleg ulterior in Consiliul National.

Motiune Viorel Catarama: Anularea ajutoarelor sociale, privatizarea invatamantului superior si privatizarea sistemului public de sanatate

Prim-vicepresedintele PNL Sector 2, Viorel Catarama, sustine in motiunea pe baza careia doreste sa candideze la presedintia PNL, intitulata ”Politica nationala – calea liberala”, aceleasi obiective anuntate luna trecuta cu ocazia alegerilor din cadrul organizatiei PNL Bucuresti: anularea tuturor ajutoarelor sociale, privatizarea integrala a invatamantului superior, privatizarea spitalelor si a sistemului de asigurari de sanatate si reducerea aparatului bugetar la nivel central si local.

”Adversarii nostri politici vor fi intotdeauna mai buni decat noi in a aborda votantii de stanga. Pierdem vremea tot incercand. in schimb, oamenii care muncesc din greu au fost uitati. Ei sunt buni numai sa plateasca taxe si impozite mari. Oamenii cu bun simt sunt sufocati de mitocania care a invadat spatiul public”, se arata in primul paragraf din motiunea pe care Viorel Catarama intentioneaza sa o depuna marti la sediul partidului pentru a putea intra in cursa pentru presedintia PNL.

El enumera cinci masuri pentru care va milita PNL daca va ajunge sa conduca partidul, potrivit News.ro.

Prima dintre aceste masuri este ”anularea tuturor ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de munca (segmentul 18 – 62 de ani) si reexaminarea tuturor situatiilor de pensionare pe caz de boala, diminuarea saraciei urmand a fi realizata prin stimularea muncii; in acest sens, al doilea salariu va fi scutit de taxe”.

”Cea mai buna forma de protectie sociala este un loc de munca, iar in Romania sunt suficiente locuri de munca disponibile”, sustine Catarama.

A doua masura dorita de Viorel Catarama este privatizarea integrala a invatamantului supeior, cu exceptia domeniilor care tin de siguranta nationala, a 25% din invatamantul mediu si liberalizarea accesului la scolile din invatamantul primar.

Familia are obligatia sa-si sustina copiii la universitati, iar daca acest suport nu este suficient, studentii au datoria sa munceasca pentru a-si completa bugetul. Studentii pot, de asemenea, sa contracteze imprumuturi de la banci, aceste imprumuturi urmand a fi returnate dupa terminarea facultatii. Este stimulat, astfel, interesul pentru ocuparea, imediat dupa absolvire, a unui loc de munca bine platit”, se arata in motiunea lui Catarama.

A treia masura propusa de prim-vicepresedintele Sectorului 2 este privatizarea spitalelor si a sistemului de asigurari de sanatate, dublate de reglementarea obligativitatii asigurarilor de sanatate, cu mentiunea ca statul va pastra in administrare toate serviciile medicale de urgenta.

Intr-o prima faza se va privatiza sistemul public de asigurari de sanatate, iar cand acest proces va fi incheiat, se vor privatiza spitalele (…) Pentru bolnavii cronici, statul va plati asigurarile de sanatate. O prima varianta pentru batranii fara resurse este ca de acestia sa aiba grija copiii. Asa cum parintii au obligatia sa aiba grija de copii, tot asa, acestia din urma au obligatia sa aiba grija de parinti cand acestia ajung la batranete”, prevede motiunea.

O alta masura dorita de Viorel Catarama este reducerea la minimum a birocratiei precum si a personalului bugetar la nivel central si local.

”Contactul cetateanului cu functionarii publici se va realiza preponderent online. Salariile personalului bugetar vor fi corelate cu cele din sectorul particular”, se arata in documentul citat.

Viorel Catarama a mai pus pe hartie masuri precum sustinerea si promovarea sectorului particular, in special a exporturilor, prin promovarea oamenilor de afaceri in administratia centrala si locala; amenzi de 100.000 de euro pentru declaratii publice neadecvate, de natura sa prejudicieze activitatea sectorului privat; interzicerea subventiilor acordate unor societati de stat in pierdere, dand aici exemplul televiziunii publice.

Catarama mai propune pensie minima de 200 de euro, infiintarea Agentiei Nationale pentru Protectia Copilului care sa preia copiii ai caror parinti ii maltrateaza sau le refuza scolarizarea, taxarea cu 21% a tuturor transferurilor de bani din strainatate si cu 16% a tuturor importurilor de produse din alte tari decat cea de origine, introducerea votului electronic la toate categoriile de alegeri, adoptarea in cel mai scurt timp a monedei euro, incurajarea relatiilor maritale, acordarea de facilitati fiscale catre Biserica numai pentru actiuni caritabile.

Acestea sunt o parte din actiunile concrete care ii vor incuraja pe votantii de dreapta si centru-dreapta din Romania sa revina catre PNL, astfel incat partidul il va putea sustine suficient pe dl. Klaus Iohannis sa obtina un nou mandat de presedinte al Romaniei. Punerea in aplicare a acestor masuri va schimba fundamental Romania in bine, va consolida democratia si ne va permite o integrare corecta si eficienta in Europa”, isi incheie Viorel Catarama motiunea prin care isi doreste sa candideze la presedintia PNL.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
A inceput oficial cursa pentru sefia PNL. Cristian Busoi si Ludovic Orban se lupta pentru al 2-lea mare partid din Romania
A inceput oficial cursa pentru sefia PNL. Cristian Busoi si Ludovic Orban se lupta pentru al 2-lea mare partid din Romania

Cristian Busoi si Ludovic Orban si-au depus motiunile cu care vor candida la postul de presedinte al PNL, la Congresul din 17 iunie.

Cristian Busoi este al 3-lea liberal care va candida la presedintia PNL: Trebuie sa revenim la
Cristian Busoi este al 3-lea liberal care va candida la presedintia PNL: Trebuie sa revenim la "Romania lucrului bine facut"

Secretarul general interimar al PNL, Cristian Busoi, si-a anuntat candidatura la presedintia PNL, la congresul din 17 iunie. El este astfel cel de-al treilea pretendent la sefia partidului, dupa Ludovic Orban si Catalin Predoiu.

Vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu ar dori un singur presedinte al liberalilor:
Vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu ar dori un singur presedinte al liberalilor: "Deocamdata, este singura"

Vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu este de parere ca, dupa demisia lui Vasile Blaga, la conducerea Partidului National Liberal ar trebui sa se afle un singur presedinte pana la viitorul congres al formatiunii.

Catalin Predoiu, despre congresul PSD: Condamnarea comunismului, o jignire adusa inteligentei romanilor
Catalin Predoiu, despre congresul PSD: Condamnarea comunismului, o jignire adusa inteligentei romanilor

Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, afirma ca momentul de reculegere tinut la Congresul PSD pentru victimele comunismului reprezinta o "jignire adusa inteligentei romanilor".

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.