Victor Ponta: Vom aloca bani pentru lucrari rapide in judetele Gorj, Valcea si Arges, afectate de inundatii

Ultima actualizare: 02-08-2014 07:18
Victor Ponta, Liviu Dragnea

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, dupa ce a fost in localitatea gorjeana Novaci, ca in sedinta de Guvern de joi vor fi alocate sumele necesare pentru lucrari rapide de interventie in judetele Gorj, Valcea si Arges, grav afectate de inundatii.

CITITI SI: 3 localitati din judetul Valcea au ramas izolate din cauza apelor. O viitura a fost atat de puternica incat a distrus un POD. Galerie Foto

Primul-ministru a spus ca in prezent in Novaci se lucreaza la dig si la scoterea apelor din curti si ca pana joi dupa-amiaza, cand va fi sedinta de Guvern, se va face o prima evaluare a necesitatilor financiare, urmand sa se stabileasca sumele ce vor fi alocate rapid celor trei judete pentru refacerea a "ceea ce este urgent", respectiv repararea podetelor si a drumurilor surpate.

Ponta a precizat ca reprezentantii Administratiei Nationale Apele Romane vor face o evaluare pentru lucrarile de fond necesare astfel incat acolo unde au fost probleme cu digurile si cu malurile sa fie reparate in cursul acestui an si daca, "Doamne fereste, mai vine o apa asa de mare, sa nu mai fie astfel de probleme".

"In rest, primesc si evaluarea pentru gospodarii si, in urma dispozitiilor date chiar maine (n.r. - joi), pentru cele trei judete, primele sume necesare vor fi alocate", a spus Ponta.

CITITI SI: COD ROSU de inundatii prelungit pana joi in Olt, Arges si Teleorman. Bilantul viiturilor: doi morti, zeci de case distruse

Premierul a precizat ca va mai merge in alte doua comune din Gorj afectate de inundatii, iar apoi va vedea ce se intampla in judetele Valcea si Arges, si acestea grav afectate de inundatii, unde, "eventual", se opreste, apoi va merge la Bucuresti pentru a face o evaluare cu toti ministrii si toate autoritatile aflate in teritoriu pentru ca joi sa poata fi alocate sumele necesare si "sa se stie exact pentru ce anume se aloca, deci care sunt prioritatile imediate".

"In rest, s-au luat toate masurile, azi putem sa spunem ca nu mai este nicio viata in pericol, insa nu se linisteste, nu se multumeste nimeni pana nu trece codul rosu", a mai spus Ponta, adaugand ca s-a lucrat toata noaptea in zona si ca salvamontistii "si-au facut din nou treaba" pentru salvarea persoanelor ramase izolate din cauza viiturilor.

CITITI SI: Peisaj apocaliptic in comunele din Arges. Inundatiile au deraiat un tren, iar 4 calatori au ajuns la spital. VIDEO

In urma inundatiilor din judetul Arges si-au pierdut viata doua persoane - un barbat din localitatea Merisani si un batran de 71 de ani din localitatea Vedea, care au fost luati de viiturile puternice, iar in judetul Valcea doua persoane sunt cautate, fiind vorba despre un barbat de 38 de ani care a fost vazut in timp ce era luat de o viitura si despre un batran disparut, despre care se presupune ca a fost luat de apa.

Viiturile au provocat distrugeri masive in zeci de localitati din judetele Gorj, Arges, Valcea, Teleorman si Olt, unde sute de oameni au fost evacuati din calea apelor revarsate, in unele zone debitele inregistrate pe rauri fiind istorice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO