Victor Ponta, despre Dragnea: Sunt convins ca judecatorii vor infirma aceste acuzatii 100% politice

Victor Ponta, Liviu Dragnea

Premierul Victor Ponta a comentat, luni, trimiterea in judecata a vicepremierului Liviu Dragnea in dosarul privind referendumul din 2012, el declarandu-se convins ca "judecatorii vor infirma aceste acuzatii suta la suta politice".

Ponta a sustinut ca in cazul dosarului lui Liviu Dragnea este vorba "doar despre acuzatiile unui procuror", iar dupa ce judecatorii vor vedea despre ce este vorba, "va ramane doar inca un dosar politic, ca altele in ultimii o suta de ani".

El a spus ca modul in care a decurs ancheta seamana cu "procesele staliniste", Ponta reclamand faptul ca a fost refuzata audierea sa, desi el a cerut sa fie audiat. "Ori suntem toti vinovati care am votat la referendum, ori nu suntem nici unul. De ce l-am desemnat pe Dragnea, de ce nu l-am desemnat pe altul sa plateasca?", a mai spus Ponta.

"Stiam ca asa se va intampla. De altfel am fost amenintati direct de Traian Basescu, ni s-a spus foarte clar ca vom avea dosare politice pentru faptul ca am organizat referendumul si oamenii au votat pentru demiterea sa", a sustinut Ponta.

El a aratat ca va prezenta in fata instantei refuzul procurorului care a anchetat cazul de a-i audia si pe cei care stiau despre ce a fost vorba.

Citește și
Liviu Dragnea - cover
"FRAUDA LA REFERENDUM", Liviu Dragnea a fost trimis in judecata. Procesul incepe pe 18 februarie
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

"In rest, in fata instantei o sa prezint, lucru pe care cred ca l-ati vazut deja, refuzul procurorului care a anchetat cazul de a ne audia pe cei care stiam despre ce a fost vorba. Nu am auzit niciodata dupa 1989 incoace sa vrei sa fii audiat, sa vrei sa fii pus sub acuzare, eu anunt de pe acum - si eu am cerut oamenilor sa voteze la referendum si Crin Antonescu a cerut, si toti ceilalti. De ce l-au luat doar pe Dragnea? Ca atat au stiut ei", a spus Ponta.

El a aratat ca solidaritatea PSD si a USL cu cei 7,4 milioane de romani care au votat si care sunt inca "prigoniti politic" de catre Traian Basescu si de cei care "au ramas inca in Parchet ca sa-l reprezinte" este totala.

"Sunt convins ca in instanta, in fata judecatorilor, vom dovedi acest lucru", a mai spus Ponta.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis in judecata in dosarul privind referendumul din 2012, fiind acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman, si-ar fi folosit autoritatea si influenta pentru a obtine o prezenta de minimum 60 la suta la vot, care sa garanteze validarea scrutinului.

Dosarul a fost adus luni la inalta Curte de Casatie si Justitie de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, urmand sa fie inregistrat la instanta si sa se stabileasca un prim termen de judecata, dupa repartizarea aleatorie la un complet de la Sectia penala.

PDL solicita demisia imediata a ministrului Liviu Dragnea

PDL solicita "demisia imediata" a ministrului Liviu Dragnea, in urma trimiterii in judecata a acestuia, a declarat, luni, vicepresedintele PDL Alexandru Nazare.

"Data fiind trimiterea in judecata a ministrului Dragnea, solicitam demisia imediata a acestuia", a precizat Alexandru Nazare, intr-o conferinta de presa, dupa sedinta BPN al PDL.

Ponta: Nu exista posibilitatea ca presedintele sa-l suspende pe Dragnea din functiile in Guvern

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca nu exista posibilitatea ca presedintele Traian Basescu sa-l suspende pe vicepremierul si ministrul Dezvoltarii Liviu Dragnea din functiile detinute in Guvern.

"Conform Legii raspunderii ministeriale, presedintele poate suspenda numai pe cei care nu sunt membri ai Parlamentului - domnul Dragnea e membru al Parlamentului - si numai pentru fapte care au legatura cu activitatea de ministru - domnul Dragnea anul trecut nu era ministru", a spus Ponta.

El a aratat ca, eventual, Traian Basescu poate sa incerce sa il suspende pe el, pentru ca era prim-minsitru anul trecut.

"Dar nu a vrut Papici sa ma audieze, sa ma puna sub invinuire. Nu inteleg de ce. Sunt exact la fel de vinovat ca si Dragnea de faptul ca am vrut sa-l schimbam pe Traian Basescu. Mi-asum aceasta responsabilitate si ma si mandresc cu ea", a adaugat Ponta.

El a subliniat ca lui Dragnea nu i se poate lua functia de vicepremier nici legal, nici politic.

"Ar trebui sa-i sanctionam pe toti cei 7,4 milioane de romani care au votat. Ce facem? Le luam la toti functiile? Ii trimitem pe toti in inchisoare pentru ca au indraznit sa vina la referendum sa voteze impotriva lui Traian Basescu?", a spus Ponta.

Intrebat daca spera ca va fi chemat ca martor in instanta, Ponta a raspuns: "Domnul Dragnea nu a candidat la nimic la referendum, ci domnul Papici sau, ma rog, cine asa, a spus ca a strans voturi pentru USL. Eu sunt presedintele USL, alaturi de Crin Antonescu, deci a strans pentru mine. Eu vreau sa vin sa spun si el nu vrea sa vin sa-i spun. L-ar fi deranjat sa-i demontez toate acele acuzatii strict politice", a spus Ponta.

El a aratat ca este vorba de o mare problema pentru viitorul democratic al Romaniei daca se considera infractiune organizarea unui referendum conform Constitutiei sau daca iti faci campanie electorala.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
SMS-urile lui Dragnea din rechizitoriu:
SMS-urile lui Dragnea din rechizitoriu: "Veti primi 7 mesaje. Urmati instructiunile cu strictete"

Procurorii au trecut in rechizitoriu toate mesajele pe care Liviu Dragnea le-a trimis in ziua referendumului. Vicepremierul a fost trimis in judecata, fiind acuzat ca si-ar fi folosit autoritatea si influenta pentru a obtine o prezenta de minimum 60%.

"FRAUDA LA REFERENDUM", Liviu Dragnea a fost trimis in judecata. Procesul incepe pe 18 februarie

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata in dosarul privind referendumul din 2012, fiind acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman, si-ar fi folosit autoritatea si influenta pentru a obtine o prezenta de minimum 60 la suta la vot.

Basescu, despre schimbarile la DNA: O imixtiune a politicului, care a dat ordin procurorului general
Basescu, despre schimbarile la DNA: O imixtiune a politicului, care a dat ordin procurorului general

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, referitor la recentele schimbari la nivelul DNA, ca "este o imixtiune a politicului, care pur si simplu a dat ordin procurorului general sa faca ceva".

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.