Vasile Blaga raspunde la acuzatiile Elenei Udrea: Barfe si lucruri fantasmagorice, se bat cap in cap!

31-01-2015 13:40

Elena Udrea, Vasile Blaga

Co-presedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat sambata ca in declaratiile Elenei Udrea de vineri se regasesc ”prea multe barfe” si ”lucruri fantasmagorice”.

Blaga a fost intrebat cum vede declaratiile Elenei Udrea, care vin sa dubleze acuzatii formulate de Gabriel Sandu.

”Am vazut declaratiile si ale doamnei Udrea si ale domnului Sandu. Lucruri fantasmagorice, nu inteleg cum a finantat, de unde a finantat, cum a facut, de unde au facut. Eu v-am spus, primele declaratiile ale domniei sale, dat fiind faptul ca campania din 2008, cand spuneam ca in toate declaratiile lui de avere avea zero venituri, zero bunuri, zero lei, si asa mai departe. De unde avea milioane de euro cu care a spus ca ar fi finantat campaniile. Repet, niciodata nu s-a pus problema ca vreun ministru al PD si pe urma al PDL sa-si plateasca functia, asa cum indirect sustine domnia sa”, a declarat Blaga.

El a mentionat ca pana in acest moment nu a fost contactat de procurori cu privire la dosarele EADS sau Microsoft.

”Nu am nici o implicare nici in dosarul EADS, nici in dosarul Microsoft. Repet, niciuna. Am vazut si declaratiile doamnei Udrea de aseara. Ea ma iubeste mult si printre alte trimiteri a facut una la o emisiune la un post de televiziune care la un moment ridica problema unui martor ca ar fi auzit ca Florica in august 2004, ca eu ca sef de campanie o sa ajung ministru de interne si o sa-l ajut in cauza EADS. Eu nici nu eram sef de campanie, ca in august 2004 era candidat la presedintie domnul Stolojan. Nici macar nu stiu sa minta. In 2 octombrie a devenit Traian Basescu candidat la presedintie. Nu am nicio implicare in cazul asta, dar nici nu am fost chemat”, a mai declarat Blaga.

Co-presedintele PNL a mentionat, raspunzand unei intrebari, ca il cunoaste pe Florian Coldea avand in vedere ca a colaborat cu SRI cand a avut calitatea de ministru de Interne. ”Nu cred ca un sef de serviciu poate sa intervina la o televiziune ca sa opreasca o emisiune. Nu cred ca este televiziune in Romania care sa accepte lucrul asta”, a mai precizat Blaga.

De asemenea, el a fost intrebat daca apreciaza ceva din mecanismele prezentate de Elena Udrea in privinta transmiterii de informatii pot fi adevarate.

”Eu nu pot sa cred asa ceva. Adica domnia sa a spus nici mai mult nici mai putin ca ar fi fost o sursa de informatii alternativa la cel mai puternic serviciu de informatii a tarii. Nu-mi trece prin cap ca as putea accepta asa ceva, cred ca nici dumneavoastra. Pana ieri si DNA si SRI isi faceau treaba, erau in regula. Acuma, daca are o problema, nu mai sunt in regula. Eu nu pot fi de acord cu lucrurile astea. Barfe, prea multa barfa in interviul de ieri”, a mai spus Blaga.

Co-presedintele PNL a mai sustinut ca declaratiile Elenei Udrea ”se bat cap in cap”. ”Eu nu am simtit ca domnul Coldea s-a implicat pentru noi sau ca s-ar fi implicat impotriva noastra domnul Maior, astea sunt povesti”, a spus Blaga.

Elena Udrea a declarat, la Hotnews, ca, "la televiziunea domnului Ghita", in campanie, a aparut pentru doua ore un document din care rezulta ca Vasile Blaga a primit bani in dosarul Microsoft si despre care Sebastian Ghita i-ar fi relatat apoi ca a fost retras la cererea sefului SRI Florian Coldea. Udrea a sustinut, intr-un interviu acordat Hotnews, ca a fost in prim-plan de la inceputul aparitiei dosarului Microsoft. "Toate documentele aparute pe surse se refereau la Elena Udrea. Toate dezbaterile, intr-o anumita parte a presei, erau despre Elena Udrea. De aceea am si iesit public sa spun ca nu mi se pare normal in momentul in care in acest dosar, spre exemplu, sunt numite, sunt pomenite de martori nume mari de lideri politici, cum ar fi Victor Ponta, dl Vasile Blaga, asta de catre martorul care l-a pomenit si pe Dorin Cocos. Tot acel martor a spus ca i-a dat bani lui Vasile Blaga", a sustinut Udrea, precizand ca este vorba despre Claudiu Florica, de la Fujitsu Siemens.

Intrebata daca a vazut aceasta declaratie in dosar, Udrea a confirmat si a spus ca documentul "a aparut si la televizor".

"In campanie a aparut pentru 2 ore, in scurt, la televiziunea domnului Ghita, a aparut acest document. Ulterior a fost retras. La intrebarea pe care am pus-o: «De ce nu s-a dezbatut la fel de intens documentul in care a aparut numele domnului Vasile Blaga, asa cum s-a dezbatut in continuu in campania in care candidam la prezidentiale implicarea fostului meu sot in acest dosar?» raspunsul lui Sebastian Ghita a fost: «Pentru ca generalul Coldea, de la SRI, i-a cerut sa retraga acest document»".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO