Un al doilea comisar european critică Guvernul. Dăncilă i-a răspuns cu promisiuni

Ultimul update: Joi 17 Mai 2018 20:45
Data publicarii: Joi 17 Mai 2018 14:01
Categorie: Politic

Un al doilea comisar european critică Guvernul.

După scrisoarea Corinei Creţu, care a atras atenţia asupra neregulilor din proiectele de infrastructură, comisarul respunzator de IMM-uri susţine că legislaţia într-o continuă modificare nu aduce predictibilitate mediului de afaceri şi că trebuie eliminate barierele birocratice pentru firme.

Declaraţiile au fost făcute la Palatul Victoria, după o întâlnire cu premierul.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat că vor fi continuate demersurile de reformare a sistemului de achiziţii publice, astfel încât investiţiile să fie realizate cât mai repede.

"O asigur pe doamna comisar de faptul că vor fi continuate demersurile de reformare a sistemului de achiziţii publice, respectiv asigurarea implementării integrale şi sustenabile a măsurilor cuprinse în acest document strategic, sub directa mea supervizare, astfel încât investiţiile, atât de necesare şi aşteptate de cetăţenii români, să fie realizate cât mai repede", a declarat Dăncilă, conform Agerpres.

Dragnea nu a lăsat-o pe Dăncilă să răspundă la o întrebare despre suspendarea lui Iohannis: ”Nu”

Totodată, şefa Guvernului a precizat că a obţinut sprijinul comisarului european pentru simplificarea cadrului legislativ al achiziţiilor publice.

"Un subiect important pentru România (...) este şi accelerarea investiţiilor publice, care este de natură să sprijine în direcţia realizării convergenţei reale. În acest sens, am solicitat şi am obţinut sprijinul doamnei comisar pentru modernizarea şi simplificarea cadrului legislativ al achiziţiilor publice, în deplină concordanţă cu directivele Uniunii Europene în domeniu", a arătat Dăncilă.

De asemenea, premierul a spus că i-a prezentat comisarului european că priorităţile Guvernului pentru trimestrul al doilea.

"Am comunicat doamnei comisar că printre priorităţile Guvernului pentru trimestrul al doilea al acestui an sunt incluse legea achiziţiilor publice, legea parteneriatului public-privat, înfiinţarea Casei de Comerţ a României, instituirea schemei de ajutor de stat privind acordarea de împrumuturi de 40.000 de lei fără dobândă pentru tineri, precum şi instituirea programului pentru persoanele cu dizabilităţi, acestea fiind măsuri care pot contribui inclusiv la dezvoltarea antreprenoriatului în România", a mai afirmat Dăncilă.

Premierul a răspuns după 3 săptămâni la scrisoarea comisarului Corina Creţu privind întârzierile în proiecte cu fonduri UE

Premierul a răspuns după 3 săptămâni la scrisoarea comisarului Corina Creţu privind întârzierile în proiecte cu fonduri UE

Calin Popescu Tariceanu FOTO INQUAM

Tăriceanu, mesaj despre plângerea lui Orban și ”înțelepciunea PSD-ALDE”

Vicepremierul Gavrilescu: „#rezist postează pe Facebook împotriva poporului”

Tăriceanu susţine că plângerea penală a lui Orban e "o încercare a statului paralel"

Dragnea numește sesizarea lui Orban ”dementă” și acuză că Iohannis e în spatele ei

Klaus Iohannis sesizează Curtea Constituțională cu privire la Legea referendumului

Plângerea lui Ludovic Orban împotriva premierului Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea a ajuns la DIICOT

viorica dancila

”Make a photo?”. Viorica Dăncilă, 4 gafe în câteva minute la întâlnirea cu omologul croat

Ludovic Orban: Nu sunt accesate fonduri europene din reaua intenţie a guvernului PSD şi a lui Dragnea

Dragnea: ”Preşedintele doreşte să preia brutal guvernarea, se consideră tătucul țării”

Dăncilă, după întâlnirea cu premierul croat: ”Viziunea noastră este una proeuropeană”

Premierul Croaţiei, primit cu onoruri militare la Palatul Victoria. Dăncilă, eroare de protocol

Ministrul Sănătăţii: ”Eu cred în Viorica Dăncilă. Ştiu că nu îşi trădează ţara. Dimpotrivă”