UDMR Cluj se gandeste sa rupa coalitia locala cu PDL din cauza placutei cu Iorga

14-06-2011 19:48

Persoane de etnie maghiara defileaza in Cluj-Napoca

Anuntul a fost facut de liderul grupului de consilieri UDMR din Consiliul Local Cluj-Napoca, Csoma Botond. El a precizat ca filiala sa nu stie daca mai are rost sa "razbeasca" in coalitia locala cu PDL, din cauza placutei de pe statuia lui Corvin.

Liderii UDMR Cluj sunt extrem de nemultumiti din cauza amplasarii unei placute cu un citat din Nicolae Iorga pe statuia lui Matei Corvin.

"In aceste conditii trebuie sa ne gandim si la viitorul coalitiei locale cu PDL, fiindca nu stiu ce rost mai are sa fim daca din partea partenerilor nostri de coalitie avem asemenea surprize, pe sest, peste noapte pun o placuta ilegala care reprezinta din punct de vedere politic continuarea mostenirii politice a lui Funar." a spus liderul grupului de consilieri UDMR din CL Cluj-Napoca, Csoma Botond, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, ar fi posibil ca UDMR sa renunte chiar la functia de viceprimar din cadrul Primariei Cluj-Napoca, detinuta de Laszlo Attila, dar si la cea de vicepresedinte al Consiliul Judetean Cluj, ocupata de Fekete Emoke.

De altfel, consilierii locali ai UDMR Cluj au parasit astazi sedinta Consiliului Local, in semn de protest fata de amplasarea placutei cu un citat al lui Nicolae Iorga pe statuia lui Matei Corvin din Cluj-Napoca.

Pe de alta parte, la inceputul sedintei, un grup de tineri maghiari, imbracati cu tricouri albe si avand imprimata statuia lui Matei Corvin, au depus o lista cu 13.500 de semnaturi de sustinere a amplasarii de placute in limba maghiara la intrarile in Cluj-Napoca.

Pe placuta respectiva, care ii nemultumeste pe liderii UDMR, apare un citat din marele istoric Nicolae Iorga: «Biruitor in razboaie, invins numai la Baia de propriul sau neam cand incerca sa invinga Moldova nebiruita»".

Judetele Romaniei sunt negociate ca la piata intre PDL si UDMR. Scandalul reorganizarii tarii

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26