Tudorel Toader spune că nu știa de protocoalele secrete dintre Ministerul Justiţiei şi SRI

08-10-2018 10:41

Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a precizat, luni, că nu avea cunoştinţă de existenţa a două protocoale clasificate încheiate între Ministerul Justiţiei şi SRI, relatează Agerpres.

"Nu. Categoric nu. În spaţiul public, cineva căruia nu vreau să îi spun numele spunea: ministrul Toader a semnat şase protocoale, mare protocol. Acum protocoalele acestea, vă rog să fiţi de acord, noi luăm atitudine şi le blamăm şi vom vedea juridic ce le facem, protocoale care au avut implicaţii în activitatea de înfăptuire a justiţiei", a declarat Ministrul Justiţiei, luni dimineaţă, la intrarea la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

"Eu am semnat ca decan al Facultăţii de Drept de la Iaşi un protocol cu CSM pentru că studenţii de la Drept au în planul de învăţământ disciplină obligatorie - practică de specialitate, anul III la parchete, anul IV la instanţe. Şi am semnat cu CSM un protocol în baza căruia instanţele, parchetele primesc studenţii să facă practică. Ori, şi de sunteţi de acord şi de nu sunteţi de acord, acela este un protocol benefic formării profesionale. Noi vorbim doar de cele din activitatea de înfăptuire a justiţiei", a completat ministrul Tudorel Toader.

În plus, ministrul a spus că sunt "blamate" doar protocoalele care au avut implicaţii în activitatea de înfăptuire a justiţiei, nu şi cele care sunt benefice formării profesionale.

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a precizat duminică, într-un răspuns primit de la Ministerul Justiţiei, că instituţia are două protocoale clasificate încheiate cu Serviciul Român de Informaţii.

"La nivelul Ministerului Justiţiei există două protocoale clasificate încheiate între MJ şi Serviciul Român de Informaţii. Primul protocol de colaborare încheiat exclusiv pe problemă prevenirii şi combaterii terorismului, iar al doilea protocol reprezintă organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional de prevenire şi combatere a terorismului", a precizat Ministerul Justiţiei în răspunsul transmis Asociaţiei.

Ministerul adaugă că, având în vedere caracterul nepublic al unor astfel de documente, informaţiile din acest domeniu sunt exceptate de liberul acces al persoanelor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO