Basescu: Actuala putere sa isi asume responsabilitatea pentru deprecierea masiva a leului

Traian Basescu

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a sustinut o conferinta de presa la sediul sau de campanie.


Sinteza declaratiilor de astazi:

- Este evident ca USL, presedintele interimar, premierul au intrat intr-o fundatura. O fundatura in care au tras si Romania. Din pacate, de cateva zile de cand detin impreuna conducerea statului, au reusit sa aduca Romania la un nivel de credibilitate inacceptabil de scazut. Nu sunt capabili sa redreseze situatia in care institutiile statului functioneaza legal si constitutional. Le-a mai ramas o singura arma pe care o utlizeaza pe dimineata pana seara: minciuna si nationalismul. E cel mai mare pacat pe care il fac impotriva intereselor romanilor. Minciuna e o arma cu care au ajuns sa detina puterea: i-au pacalit pe romani ca au solutii, ca sunt cei care ar respecta legea. Din pacate, in ultimele 10 zile, au reusit sa devina puterea care a facut cele mai nepermise incalcari constitutionale dintre toate statele UE, au reusit sa coboare standardul de credibilitate al Romaniei mult sub ce e permis pentru un stat UE, la nivelul anilor 90 cand ne-am facut remarcati prin mineriade. Au reusit sa dea cu piciorul la tot efortul facut de romani in procesul de integrare.

- In doar cateva zile, niste oameni irsponsabili care au inteles ca singura lor miza e puterea absoluta au reusit sa aduca Romania la nivelul de credibilitate din anii 90, mai precis de la inceputul anilor 90 cand Romania s-a remarcat prin mineriade.

Citește și
Traian Basescu, Victor Ponta - COVER
Razboiul declaratiilor. Presedintele suspendat: "Ponta, si cand doarme, spune Basescu, Basescu"
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

- Azi, ei incearca sa arunce vina pe mine, Monica Macovei, Cristi Preda, in conditiile in care niciunul dintre noi nu i-a pus sa treaca la dezmembrarea statului si nerespectarea Constitutiei. Daca mai au vreo sansa cu minciuna, in mintea lor, aceasta sansa e cea care ar trebui sa-i faca pe europeni si pe romani sa vada Romania altfel. Minciuna nu poate duce Romania decat intr-o fundatura.

- Condusi de Crin Antonescu cand nu doarme si de Ponta cand nu scrie, daca ne vom lasa condusi de acesti oameni in acest fel, cu siguranta vom pierde foarte curand beneficiile de a fi membrii UE, nu ca ne da cineva afara, nu putem fi dati afara din UE. Dar Romania a intrat intr-un rapid proces de izolare, vor suferi romanii. Ei au nevoie in primul rand, pentru ca Ponta si Antonescu vor avea un pasaport diplomatic, dar romanii au nevoie de libera circulatie, de bani pentru agricultura, infrastructura, de un leu stabil. Deprecierea leului din ultimele zile e exact semnalul pe care ar trebui sa-l vada romanii ca tot ce fac acesti oameni e impotriva intereselor Romaniei.

- Ii cer presedintelui interimar si premierului sa isi asume responsabilitatea pentru raul pe care l-au facut Romaniei. E datoria lor de oameni politici, asa cum eu am facut in cei 8 ani de mandat, mi-am asumat alaturi de guvern ce am facut pentru Romania, chit ca a fost placut sau neplacut, la fel le cer lor - sa-si asume responsabilitatea pentru ce au facut prin subrezirea institutiilor statului, prin decredibilizarea Romaniei si pentru izolarea Romaniei. In momentul de fata, as vrea sa faca un lucru elementar: sa-si asume responsabilitatea pentru deprecierea masiva a leului . Ar fi primul semnal ca incep sa se trezeasca. Impresia mea e ca sunt hotarati sa mearga pana la capat cu minciuna, pana cand vor decredibiliza total Romania.

Si ieri, presedintele suspendat a sustinut o declaratie de presa. AICI gasiti sinteza declaratiilor de ieri.

Tot luni, presedintele interimar, Crin Antonescu a facut o declaratie de presa la Palatul Cotroceni. Acesta a declarat ca promulgat legea de modificare a Legii referendumului. AICI poti afla ce a mai declarat presedintele interimar.

 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Crin Antonescu nu are acces la dosarele presedintelui. Traian Basescu:
Crin Antonescu nu are acces la dosarele presedintelui. Traian Basescu:"Am sigilat biroul la plecare"

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, luni, ca biroul sau de la Palatul Cotroceni s-a sigilat, iar presedintele interimar, Crin Antonescu, nu are acces la dosarele sale.

Razboiul declaratiilor. Presedintele suspendat:
Razboiul declaratiilor. Presedintele suspendat: "Ponta, si cand doarme, spune Basescu, Basescu"

Traian Basescu a anuntat ca se va intoarce la Cotroceni, daca referendumul nu este validat din cauza absenteismului. Sustine ca legea ii permite acest lucru.

Traian Basescu: Antonescu si Ponta au distrus credibilitatea Romaniei. Ne asteapta vremuri grele
Traian Basescu: Antonescu si Ponta au distrus credibilitatea Romaniei. Ne asteapta vremuri grele

Presedintele suspendat Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa la sediul de campanie al PDL.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.