Basescu: Actuala putere sa isi asume responsabilitatea pentru deprecierea masiva a leului

17-07-2012 17:40

Traian Basescu

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a sustinut o conferinta de presa la sediul sau de campanie.


Sinteza declaratiilor de astazi:

- Este evident ca USL, presedintele interimar, premierul au intrat intr-o fundatura. O fundatura in care au tras si Romania. Din pacate, de cateva zile de cand detin impreuna conducerea statului, au reusit sa aduca Romania la un nivel de credibilitate inacceptabil de scazut. Nu sunt capabili sa redreseze situatia in care institutiile statului functioneaza legal si constitutional. Le-a mai ramas o singura arma pe care o utlizeaza pe dimineata pana seara: minciuna si nationalismul. E cel mai mare pacat pe care il fac impotriva intereselor romanilor. Minciuna e o arma cu care au ajuns sa detina puterea: i-au pacalit pe romani ca au solutii, ca sunt cei care ar respecta legea. Din pacate, in ultimele 10 zile, au reusit sa devina puterea care a facut cele mai nepermise incalcari constitutionale dintre toate statele UE, au reusit sa coboare standardul de credibilitate al Romaniei mult sub ce e permis pentru un stat UE, la nivelul anilor 90 cand ne-am facut remarcati prin mineriade. Au reusit sa dea cu piciorul la tot efortul facut de romani in procesul de integrare.

- In doar cateva zile, niste oameni irsponsabili care au inteles ca singura lor miza e puterea absoluta au reusit sa aduca Romania la nivelul de credibilitate din anii 90, mai precis de la inceputul anilor 90 cand Romania s-a remarcat prin mineriade.

- Azi, ei incearca sa arunce vina pe mine, Monica Macovei, Cristi Preda, in conditiile in care niciunul dintre noi nu i-a pus sa treaca la dezmembrarea statului si nerespectarea Constitutiei. Daca mai au vreo sansa cu minciuna, in mintea lor, aceasta sansa e cea care ar trebui sa-i faca pe europeni si pe romani sa vada Romania altfel. Minciuna nu poate duce Romania decat intr-o fundatura.

- Condusi de Crin Antonescu cand nu doarme si de Ponta cand nu scrie, daca ne vom lasa condusi de acesti oameni in acest fel, cu siguranta vom pierde foarte curand beneficiile de a fi membrii UE, nu ca ne da cineva afara, nu putem fi dati afara din UE. Dar Romania a intrat intr-un rapid proces de izolare, vor suferi romanii. Ei au nevoie in primul rand, pentru ca Ponta si Antonescu vor avea un pasaport diplomatic, dar romanii au nevoie de libera circulatie, de bani pentru agricultura, infrastructura, de un leu stabil. Deprecierea leului din ultimele zile e exact semnalul pe care ar trebui sa-l vada romanii ca tot ce fac acesti oameni e impotriva intereselor Romaniei.

- Ii cer presedintelui interimar si premierului sa isi asume responsabilitatea pentru raul pe care l-au facut Romaniei. E datoria lor de oameni politici, asa cum eu am facut in cei 8 ani de mandat, mi-am asumat alaturi de guvern ce am facut pentru Romania, chit ca a fost placut sau neplacut, la fel le cer lor - sa-si asume responsabilitatea pentru ce au facut prin subrezirea institutiilor statului, prin decredibilizarea Romaniei si pentru izolarea Romaniei. In momentul de fata, as vrea sa faca un lucru elementar: sa-si asume responsabilitatea pentru deprecierea masiva a leului . Ar fi primul semnal ca incep sa se trezeasca. Impresia mea e ca sunt hotarati sa mearga pana la capat cu minciuna, pana cand vor decredibiliza total Romania.

Si ieri, presedintele suspendat a sustinut o declaratie de presa. AICI gasiti sinteza declaratiilor de ieri.

Tot luni, presedintele interimar, Crin Antonescu a facut o declaratie de presa la Palatul Cotroceni. Acesta a declarat ca promulgat legea de modificare a Legii referendumului. AICI poti afla ce a mai declarat presedintele interimar.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26