Tăriceanu: Trebuie să cădem de acord asupra unei definiţii a ceea ce înseamnă statul de drept

Dată publicare: 24-10-2018 17:12
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Cei care vorbesc despre legile Justiţiei trebuie să cadă de acord asupra unei definiţii a ceea ce înseamnă statul de drept, a declarat, miercuri, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Preşedintele a afirmat că încearcă, prin rolul constituţional pe care îl are, o mediere între partidele politice, astfel încât toate problemele legate de legile Justiţiei să poată să-şi găsească o rezolvare", a spus Tăriceanu după consultările de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a apreciat că un acord, în Parlament, pe această temă este "util".

"Este util ca între partidele politice reprezentate în Parlament să (...) încercăm să cădem de acord, să realizăm eventual un consens pe modificările care trebuie operate la legile Justiţiei, având în vedere recomandările Comisiei de la Veneţia, recomandări de care va ţine seama şi Comisia Europeană în întocmirea raportului MCV, dar aceste discuţii trebuie să pornească de la câteva premise pe care i le-am prezentat preşedintelui", a punctat preşedintele ALDE.

Unul dintre principiile discuţiei ar fi, a afirmat Tăriceanu, definiţia statului de drept, care ar trebui să aibă în prim-plan "apărarea drepturilor şi libertăţilor individuale".

"Trebuie să cădem de acord asupra unei definiţii a ceea ce înseamnă statul de drept, pentru că nu putem să avem vederi diferite", a explicat preşedintele Senatului.

În acest context, el a vorbit şi despre recentele recomandări ale Comisiei de la Veneţia.

"Din această perspectivă, am un gust relativ amar şi în privinţa Comisiei de la Veneţia, care văd că nu scoate un cuvânt despre impactul modificării legilor Justiţiei asupra garantării sau pentru garantarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO