Tăriceanu: Kovesi are deficit enorm de integritate şi probitate profesională


Ultimul update: Miercuri 13 Martie 2019 21:41
Data publicarii: Miercuri 13 Martie 2019 21:35
Categorie: Stiri Politice
Calin Popescu Tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că protestele faţă de OUG 7 sunt "o formă de manifestare a democraţiei", adăugând însă că în acest caz "funcţionează foarte bine diversiunea, dezinformarea".

"Ce e rău în Ordonanţa 7? Că Secţia pentru investigarea magistraţilor este independentă?", se întreabă el. Totodată, el critică DNA, care "a fost în ultimii ani o sursă permanentă de abuzuri şi de excese", şi pe Laura Codruţa Kovesi pentru un "deficit enorm" de integritate şi probitate profesională.

"Ce e rău în Ordonanţa 7? Că Secţia pentru investigarea magistraţilor este independentă? Deci nu ne convine că e independentă, dacă e criticată ordonanţa 7? Faptul că această Secţie are procurori care sunt selectaţi pe baza unei proceduri transparente de către CSM care numeşte şeful acestei secţii, e mai bine să intervină factorul politic?", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri seară, la Digi 24, conform news.ro.

Întrebat dacă a ştiut care este conţinutul Ordonanţei 7 înainte de adoptarea actului normativ, preşedintele Senatului a spus că ştia că prin ordonanţă urma să se înfiinţeze Secţia pentru investigarea infracţiunlor din Justiţie, care de fapt a fost înfiinţată în urmă cu câteva luni.

"De conţinutul Ordonanţei 7 ştiam că urmează sigur să se înfiinţeze, aflasem de la ministrul de Justiţie că urmează să se înfiinţeze această Secţie, e o discuţie mai veche", a spus Tăriceanu.

Acesta a precizat că ţara "ar lua foc" dacă procurorul general ar fi ales după modelul procurorului şef al Parchetului European.

"Dacă în România noi am face numirea procurorului şef prin negociere între partidele politice în Parlament, cred că toată lumea ar sări în sus, ar lua ţara foc şi după aia negocierea să se întâmple între Parlament şi Guvern. Asta am văzut la Parlamentul European, nu cred că este exemplu de bune practici. Deci Secţia, la noi, este aleasă de CSM, şeful Secţiei de CSM şi nu e bine. Atunci probabil că trebuie să luăm modelul european", a afirmat el.

Preşedintele Senatului a criticat pe Laura Codruţa Kovesi şi Direcţia Naţională Anticorupţie.

Tăriceanu a adăugat că în România "sunt sute de procurori care din punct de vedere profesional sunt bine pregătiţi, mai bine decât doamna Kovesi, cu un profil moral corect, cu integritate şi probitate profesională, ceea ce la doamna Kovesi, îmi pare rău, avem deficit enorm".

În ceea ce priveşte DNA, Tăriceanu a afirmat că această structură de parchet "a fost în ultimii ani o sursă permanentă de abuzuri şi de excese care ies acum la suprafaţă".

El a catalogat protestele faţă de OUG 7 drept "o formă de manifestare a democraţiei care caracterizează societatea românească, ca o sporire a simţului civic", adăugând că în acest caz "funcţionează foarte bine diversiunea, dezinformarea şi oameni care sunt de foarte bună credinţă cad în această plasă a dezinformării".

"Eu sunt siderat când văd că sunt oameni care susţin un procuror, adică România democratică e România procurorilor? Eu nu pot să cred, nu pot să accept, vine împotriva convingerilor mele cele mai profunde", a mai spus Tăriceanu.
 

Sursa: News.ro

Tăriceanu, despre Kovesi: ”Am o părere absolut execrabilă despre calităţile ei profesionale”
Tăriceanu, despre Kovesi: ”Am o părere absolut execrabilă despre calităţile ei profesionale”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Viorica Dancila
Viorica Dăncilă, mesaj pentru PSD după congres: „Eu nu lupt împotriva nimănui”
Dăncilă, candidatul oficial al PSD la prezidențiale. Ce va face dacă nu intră în turul doi
Ce a răspuns Dăncilă când a fost întrebată dacă s-ar retrage în favoarea lui Tăriceanu
Ce spune Dăncilă despre un ”blat” cu Iohannis: ”Nu pot să fac blat cu un contracandidat”
Dăncilă, atac la Iohannis după ce a fost desemnată candidat: ”Au trecut 5 ani de nimic”
Mesajul lui Ponta înainte de congresul PSD: ”Nu ascultaţi falsificatorii de sondaje”
Viorica Dancila
Dăncilă, desemnată oficial candidat la prezidențiale: ”Voi fi primul preşedinte femeie al acestei ţări"
Tăriceanu şi-ar fi anunţat colegii de partid să fie gata pentru alianţa cu Ponta
Dăncilă o propune la Justiție pe apropiata lui Iordache, o mare susținătoare a OUG 13
Dana Gîrbovan, propusă de PSD la Ministerul Justiției, afirmă că acceptă cu 2 condiții
Ana Birchall: ”Fake news - după ședința CEx am venit la Ministerul Justiției”
USR: Gârbovan, propunerea pentru Justiţie, a fost în favoarea penalilor din politică