Tăriceanu, despre referendumul pentru redefinirea familiei: „Nu putem ignora cele 3 milioane de semnături”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Calin Popescu Tariceanu

Președintele Senatului și liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susține că cele trei milioane de semnături ale cetățenilor care vor redefinirea familiei în Constituție „nu pot fi ignorate”.

Întrebat dacă ar trebui să fie în 2018 referendumul cerut de Coaliţia pentru familie, Tăriceanu a spus: „Nu putem să ignorăm trei milioane de semnături ale cetăţenilor români. Nu ştiu care va fi rezultatul referendumului, dar avem totuşi o anumită responsabilitate şi obligaţie. Trebuie întâi ca legea să parcurgă etapele", conform Agerpres.

Camera Deputaţilor a adoptat în mai 2017 iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de 3 milioane de cetăţeni. Iniţiativa trebuie adoptată şi de Senat, în calitate de for decizional, ulterior fiind necesară organizarea unui referendum.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut pe 14 martie Parlamentului reexaminarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Legea, ca urmare a cererii de reexaminare a preşedintelui, se află în procedură la Senat.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO