Tăriceanu, despre decizia lui Iohannis privind bugetul: Gestul președintelui este total inoportun


Ultimul update: Vineri 22 Februarie 2019 12:11
Data publicarii: Vineri 22 Februarie 2019 12:08
Categorie: Stiri Politice
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a susținut, vineri, că gestul șefului statului de a ataca bugetul de stat la Curtea Constituțională este ”total inoportun și nejustificat”.

 

Tăriceanu a mai susținut că președintele ”șicanează Guvernul și încearcă să blocheze activitatea acestuia, fără să își dea seama cât rău face societății. Gestul președintelui este total inoportun și nejustificat”.

Tăriceanu l-a mai acuzat pe șeful statului de demagogie și populism.

”România s-a confruntat cu o componentă de corupție legată de partidele politice care au recurs la metode de finanțare care puteau fi socotite în afara legii și din acest motiv au fost multe procese (...) și unii au fost și condamnați. Cred că soluția pe care o practică și alte state (finanțarea partidelor din bani de la buget- n.red) este o soluție foarte bună tocmai pentru a nu exista aceste canale care aduc corupție și trafic de influență”, a mai susținut liderul ALDE referitor la criticile virulente exprimate de președintele Iohannis cu privire la sumele mari pe care PSD și le-a alocat din bugetul de stat.

De asemenea, Tăriceanu a mai respins și acuzațiile președintelui vizând subfinanțarea administrației publice locale, susținând că alocațiile pentru primării au crescut fără precedent.

Klaus Iohannis a anunțat că nu promulgă legea bugetului pe 2019 și sesizează Curtea Constituțională.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO