Ciolacu: Congresul PSD pentru alegerea noii conduceri va avea loc până în 29 februarie 2020

Ultima actualizare: 04-12-2019 23:28
Marcel Ciolacu, Viorica Dancila
Agerpres

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, la finalul Comitetului Executiv Naţional al partidului, că "cel târziu" până pe 29 februarie va avea loc congresul PSD, care va fi unul "transparent şi corect".

"Actuala conducere este una interimară. Avem un obiectiv şi un mandat foarte clar de la colegi de a organiza un congres în luna februarie. S-a şi înaintat o dată, o ultimă dată pentru acest congres: 29 februarie. Vom vedea forma congresului, extraordinar sau ordinar, marea majoritate fiind pentru un congres ordinar. Noi, echipa interimară, ne vom face treaba, să fie un congres transparent şi corect. Este mandatul pe care l-am primit, mandatul pe care o să îl duc la capăt în toată această perioadă", a spus Ciolacu.

Întrebat dacă va candida la congres, Marcel Ciolacu a precizat: "Mandatul meu, în acest moment, este de a organiza cel târziu pe data de 29 februarie un congres corect şi transparent, cum au fost toate congresele la PSD. După ce o să fiu sigur că o să duc toate la îndeplinire, o să iau şi hotărârea în ceea ce mă priveşte", a spus liderul interimar al partidului.

El a adăugat că "marea provocare a fost ca această trecere să fie cât mai democratică şi corectă între vechea (conducere - n.r.) şi conducerea interimară".

"Am şi creionat două departamente care mi s-au părut cele mai importante: Departamentul de relaţii internaţionale şi Departamentul de comunicare. La Relaţii internaţionale - Victor Boştinaru, Victor Negrescu, Titus Corlăţean, Angel Tâlvăr şi liderul grupului de europarlamentari, Dan Nica; la Comunicare - doamna deputat Tuşa, Olguţa Vasilescu, Lucian Romaşcanu, Daniel Suciu, dintre oamenii politici, urmând ca de luni să începem să ne ocupăm de Departamentul cu diaspora şi de Departamentul relaţiei cu sindicatele, unde, de astăzi, există un nou şef, domnul Marius Budăi ", a mai spus Ciolacu.

În acelaşi context, despre Codrin Ştefănescu, liderul interimar al PSD a menţionat că acesta "nu este membru (în Comitetul Executiv al partidului - n.r.) şi nu este secretar general adjunct" al partidului, în condiţiile în care, a explicat el, a obţinut această funcţie "printr-un artificiu care nu era statutar".

În prezent, Marcel Ciolacu este noul președinte interimar al PSD, după ce Viorica Dăncilă a demisionat de la conducerea partidului, din cauza rezultatelor slabe obținute la alegerile prezidențiale.

Ciolacu a devenit cunoscut chiar datorită lui Liviu Dragnea, care l-a luat la pescuit şi apoi l-a ales vicepremier în guvernul Mihai Tudose.

După ce Viorica Dăncilă a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a condus ”puciul” împotriva ei. El ar fi discutat cu mai mulți lideri locali și ar fi decis să îi ceară demisia Vioricăi Dăncilă, însă ar fi dorit, totodată, înlocuirea întregii conduceri PSD și numirea unei noi structuri de conducere, pentru o așa-numită revigorare a partidului.

Înainte de CEx al PSD de marți, el ar fi avut o discuție cu Viorica Dăncilă pe care ar fi convins-o să își dea demisia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO