Un europarlamentar cere demisia din Parlament si PDL a senatorului Iulian Urban. Ce l-a enervat

Dată publicare: 29-07-2011 16:53
Dată actualizare: 16-06-2012 22:55


Iulian Urban

Senatorul PDL Iulian Urban a scris pe blogul personal cateva aprecieri legate de tragedia din Norvegia, care au reusit deja sa-i enerveze pe unii europarlamentari. El a afirmat ca "Nu Breivik a comis atentatul, ci actualii lideri care conduc in UE!".

El a explicat ca "multiculturalismul ne-a fost bagat pe gat fortat si in doza mare", iar acum "unii nebuni reactioneaza violent".

"Nu Breivik a comis atentatul, ci actualii lideri care conduc in UE! Stiu ca pare socant sa iei in discutie o asemenea ipoteza, insa ea este cat se poate de reala. Exista milioane de nationalisti in Europa, continent lovit de multiple atentate savarsite de musulmani. UE a ajuns sa dea bani pentru a convinge imigrantii non-europeni sa plece acasa la ei, Franta, UK, Germania declara oficial ca "multiculturalismul e mort'", iar Merkel spune ca daca vrei sa traiesti si sa muncesti in Germania atunci inveti germana si adopti valorile germane." scrie Iulian Urban pe blogul personal.

Senatorul PDL isi continua disertatia dand exemplele Frantei si Italiei, care au pus Europa pe un butoi cu pulbere.

"Franta sau Italia au creat isterii nationale impotriva tiganilor, Franta a interzis burka, in Ungaria defileaza detasamentele anti-tiganesti, adica politicienii europeni imping constient sau nu politica europeana catre o forma de extremism ce transforma Europa in cazanul de pulbere al planetei" - este de parere politicianul roman.

Reactiile unor parlamentari europeni

Vicepresedintele grupului socialistilor si democratilor din PE, Hannes Swoboda, a declarat la RFI, ca este absolut imposibil si imoral pentru PDL sa-l mai accepte pe Urban "un minut in plus" in partid si in grupul parlamentar, ca urmare a afirmatiilor acestuia despre atacurile din Norvegia.

"Cred ca este o declaratie revoltatoare. Ma mir ca mai e membru al Parlamentului, pentru ca extrema-dreapta din Austria a dat afara un membru al grupului lor politic si al partidului, din cauza unor declaratii similare! Potrivit standardelor UE, acest om ar trebui sa-si dea demisia, iar PDL sa traga o linie si sa-l dea afara din partid cel putin si din grupul lor politic din Parlamentul de la Bucuresti", a declarat Hannes Swoboda, citat de Mediafax.

El a mai spus ca afirmatii de genul facute de Urban sunt "dincolo de orice toleranta democratica", iar partidele ar trebui sa delimiteze foarte clar. "Nu e nimic de analizat, trebuie doar sa actionezi!", a conchis Hannes Swoboda.

Ce spun reprezentantii PDL

Purtatorul de cuvant al partidului, Sever Voinescu, a declarat ca PDL va reactiona atunci cand va simti ca senatorul Iulian Urban se desprinde de setul de valori al partidului.

El a mai spus ca afirmatiile lui Urban referitoare la cazul Norvegia au "caracter personal", dar "se preteaza unor interpretari periculoase".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO