Senatorii si deputatii nu lucreaza luni si marti. Pe 15 e Ziua Maghiarilor

09-03-2011 12:46

Ziua maghiarilor de pretutindeni

Senatorii si deputatii din Parlamentul Romaniei vor avea "activitate in teritoriu" saptamana viitoare, luni si marti, la solicitarea reprezentantilor UDMR. Acestia vor sa participe la actiunile organizate in 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Potrivit secretarului Camerei Deputatilor, Nicolae Mircovici, citat de Mediafax, programul de lucru care include activitate in teritoriu pentru zilele de luni si marti ale saptamanii viitoare a fost adoptat de majoritatea membrilor Biroului Permanent.

Potrivit lui Mircovici, acest program a fost lansat la ideea secretarului general al Camerei, Gheorghe Barbu, care a recunoscut ca propunerea a fost sugerata de grupul UDMR.

"Probabil ca la sugestia UDMR s-a facut acest proiect de program. (...) Maghiarii, pe 15, au ziua nationala si probabil ca vor avea manifestari de genul acesta. Programul a fost propus de secretarul general, asa ne-a fost prezentat ca proiect", a admis secretarul Camerei, Nicolae Mircovici.

Mircovici a mai spus ca, saptamana viitoare, programul votat de catre Biroul Permanent prevede ca ziua de joi sa fie dedicata activitatii in comisiile parlamentare, urmand ca vineri si sambata sa se procedeze, ca si luni si marti, la activitati in teritoriu.

Si senatorii vor avea "activitate in teritoriu" saptamana viitoare, luni si marti, la solicitarea reprezentantilor UDMR. Parlamentarii se vor intoarce la munca miercuri, 16 martie, exact cand opozitia va incerca sa demita guvernul Boc prin motiunea de cenzura.

 

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO